Ενημέρωση με ένα κλικ

Εξαδάκτυλος για Θεσσαλονίκη: Δεν απέχουμε πολύ από τις εικόνες που είδαμε στα νοσοκομεία της Ιταλίας

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη μετέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν απέχουμε και πολύ από το να δούμε εικόνες σαν αυτές που αντικρίσαμε στα νοσοκομεία της Ιταλίας κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου επανέλαβε την έκκληση προς τους Θεσσαλονικείς να παραμείνουν σπίτι, ενώ ζήτησε τη βοήθεια και άλλων γιατρών από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

«Η κατάσταση είναι κρισιμότατη. Κάνω έκκληση στους συμπολίτες μου στη Θεσσαλονίκη να μη μετακινούνται παρά μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο. Να μη βγαίνουν από το σπίτι τους παρά μόνο αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος. Κάνω επίσης έκκληση στους συναδέλφους γιατρούς που μπορούν να βοηθήσουν, να έρθουν στη Θεσσαλονίκη, γιατί υπάρχει ανάγκη για γιατρούς στα νοσοκομεία μας. Οι άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή εξαντλούνται και πρέπει όλοι να τους βοηθήσουμε. Ζητάμε γιατρούς από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας. Οι Θεσσαλονικείς γιατροί ανταποκρίνονται επαρκώς και διαρκώς, αλλά δεν ξέρουμε πού θα φτάσουμε», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν απέχουμε πολύ από τις εικόνες που είδαμε στα νοσοκομεία στην Ιταλία στο πρώτο κύμα της πανδημίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος προσθέτοντας ότι θα νικήσουμε την πανδημία ακόμα και αν χρειαστεί να παρέχουμε βοήθεια στους ανθρώπους σε δημόσιους χώρους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει