Ενημέρωση με ένα κλικ

2.000 αιτήσεις από πληττόμενες επιχειρήσεις της Αττικής για δωρεάν κεφάλαιο κίνησης

Περισσότερες από 2.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί από πληττόμενες επιχειρήσεις στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για δωρεάν κεφάλαιο κίνησης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι αιτήσεις αφορούν συνολικά κεφάλαια ύψους 90 εκατ. ευρώ (από τα 200 εκατ. ευρώ που είναι όλο το πρόγραμμα), όταν το ύψος της ενίσχυσης – ως μη επιστρεπτέο κεφάλαιο κίνησης- κυμαίνεται από 5.000 – 50.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων στο πρόγραμμα ενίσχυσης Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων www.ependyseis.gr/mis θα παραμείνει ανοικτή έως τις 20 Νοεμβρίου.

Σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα την «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 στην Αττική» που συνδιοργάνωσαν, χθες, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, σε συνεργασία με την ΕΛΑΝΕΤ, παρουσιάστηκαν τα βασικά σημεία του προγράμματος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει ένα παράλληλο πρόγραμμα για τους αυτοαπασχολούμενους, σημειώνοντας πως:

«Η ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στην περιφέρεια Αττικής που αντιμετωπίζουν ανεπάρκεια ρευστότητας και υφίστανται σημαντικές ζημίες λόγω των επιπτώσεων από τα μέτρα για τον περιορισμό της έξαρσης της νόσου COVID-19 είναι αναγκαία. Πεποίθησή μου είναι ότι οι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι της Αττικής πρέπει να έχουν πρόσβαση στα διαθέσιμα προγράμματα χρηματοδότησης.

Είναι προφανές ότι, ακόμη και ισχυρές επιχειρήσεις, οι οποίες είναι καλά προετοιμασμένες για τους εγγενείς κινδύνους της συνήθους επιχειρηματικής δραστηριότητας, αντιμετωπίζουν σήμερα δυσκολίες οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητά τους. Πόσο μάλλον οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Πρωταρχικός στόχος της δράσης του προγράμματος πρέπει να είναι η παροχή, στοχευμένα, δημόσιας στήριξης προκειμένου να διασφαλιστεί ότι στην αγορά θα υπάρξει επαρκής ρευστότητα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το λίγο πολύ αναμενόμενο, δεύτερο καθολικό lockdown».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει