Ενημέρωση με ένα κλικ

Στάση εργασίας στις 12/11 το Θριάσιο νοσοκομείο

Tο Θριάσιο νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 12.30 το μεσημέρι. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο του νοσοκομείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ανακοίνωσαν ότι θα συμμετέχουν και στην Πανεργατική Απεργία, στις 26 Νοέμβρη.

Οι λόγοι που οδήγησαν του εργαζόμενους σε στάση εργασίας:

  1. Αντί για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων, ανέστειλαν τις κανονικές άδειες και προχωρούν σε υποχρεωτικές μετακινήσεις.
  2. Αντί για λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας σε σχολεία, εργασιακούς χώρους και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μοιράζουν δις ευρώ σε επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους.
  3. Αντί για επίταξη ιδιωτικών μονάδων και στελέχωση και αξιοποίηση κλειστών νοσοκομείων, περικόπτουν τακτικά χειρουργεία και μετατρέπουν τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία «μιας νόσου», για να εξασφαλίσουν νέα πελατεία στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών.
  4. Αντί για ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό για να συμβάλλουν στην πρόληψη εξάπλωσης της επιδημίας, παραδίδουν ουσιαστικά τον προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για να αυξήσουν τα κέρδη τους.
  5. Αντί για ενίσχυση των μέτρων προστασίας της υγείας σε εργαζόμενους και ασθενείς στις μονάδες υγείας, παραβιάζουν ακόμη και τα ανεπαρκέστατα υγειονομικά πρωτόκολλα και μας «αφήνουν» χωρίς επαρκή Μέσα Ατομικής Προστασίας, με αποτέλεσμα εκατοντάδες συνάδελφοι μας να νοσούν και πολλοί περισσότεροι να κινδυνεύουν καθημερινά.
  6. Αντί για επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, αξιοποιούν την επιδημία για να «ξεφορτωθούν» όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει.

Κατά συνέπεια ζητούν:

  1. Να ανακληθεί η απόφαση για την περικοπή των τακτικών χειρουργείων.
  2. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  3. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία, χώρους δουλειάς και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  4. Στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας, που έκλεισαν με τα Μνημόνια και αξιοποίηση τους για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19.
  5. Επίταξη ιδιωτικών μονάδων υγείας και ένταξη τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
  6. Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλοι όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει