Ενημέρωση με ένα κλικ

ΕΒΕΘ: Να χορηγείται φορολογική ενημερότητα σε επιχειρήσεις με οφειλές και σε αναστολή λειτουργίας

Ρύθμιση του θέματος της μη χορήγησης φορολογικής ενημερότητας από τις ΔΟΥ, σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναστολή λόγω covid -19 και έχουν οφειλές, ζητά με επιστολή του στον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Το ΕΒΕΘ σημειώνει ότι οι ΔΟΥ αρνούνται να χορηγήσουν αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας σε πληγείσες από την πανδημία του κορωνοϊού επιχειρήσεις, οι οποίες κάνουν χρήση της ρύθμισης παράτασης καταβολής ή αναστολής είσπραξης των οφειλών τους στις εφορίες.

Επικαλούμενο ενημέρωση από τις επιχειρήσεις/μέλη του, το ΕΒΕΘ τονίζει ότι παρά τα προαναφερόμενα, οι ΔΟΥ, για να χορηγήσουν φορολογική ενημερότητα, απαιτούν είτε την πλήρη εξόφληση των οφειλών, είτε την υπαγωγή των επιχειρήσεων σε καθεστώς ρύθμισης.

Με βάση το συγκεκριμένο θέμα που έχει προκύψει, το ΕΒΕΘ ζητά από τον υφυπουργό Οικονομικών να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο διευκρίνισης του ζητήματος που έχει προκύψει, «είτε μέσω σχετικής οδηγίας, αντίστοιχης της οδηγίας Ε2078/05.06.2020, που προβλέπει τη διαδικασία χορήγησης ενημερότητας σε εκμισθωτές ακινήτων που υπάγονται στις ευεργετικές διατάξεις για την παράταση/αναστολή οφειλών είτε, εφόσον κριθεί αναγκαίο, μέσω σχετικής νομοθετικής ρύθμισης».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More