Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Εξετάζεται η χρήση μάσκας σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους

Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζουν να κινούνται τα κρούσματα στην Αττική, με τους αρμόδιους φορείς να εξετάζουν τη λήψη περαιτέρω μέτρων για την ανάσχεση της επιδημίας.

Σύμφωνα  με πληροφορίες στο τραπέζι των μέτρων έχει πέσει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, ενώ η μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης δεν εξετάζεται σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και για διεύρυνση του ωραρίου μέχρι τη 1 μμ.

Την σκέψη για καθολική χρήση μάσκας επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ενώ επισήμανε πως τοπικό lockdown στην Αττική θα γίνει μόνο ως ύστατη λύση.

Σε ό,τι αφορά η πιθανότητα να επιβληθεί γενικευμένη χρήση μάσκας είπε ότι αποτελεί ένα πιθανό μέτρο που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι και τα πάντα θα κριθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ στα 436 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 65 συνδέονται με γνωστές συρροές και 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Στην Αττική εντοπίζονται τα 219 ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 21381.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων στη ΜΕΘ το τελευταίο 24ωρο έφτασαν τους 92.

Απλώνεται το επιδημικό κύμα στη χώρα

Μπορεί η Αττική καθημερινά να βρίσκεται στην πρώτη θέση στον αριθμό κρουσμάτων , η επιδημία όμως απλώνεται αργά σε δεκάδες περιοχές της χώρας.

Εκτός από την Αττική στον επιδημιολογικό χάρτη βρίσκονται 32 περιοχές της χώρας οι οποίες εχθές συγκέντρωναν 177 κρούσματα κορονοϊού.

Με υψηλό σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες αριθμό κρουσμάτων εμφανίστηκε στον χάρτη η Θεσσαλονίκη, καταγράφοντας 33 νέες μολύνσεις λόγω κορονοϊού.

Ειδικότερα:

Στην Περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων καταγράφηκαν 20 κρούσματα και άλλα 18 επιβεβαιώθηκαν στην Κοζάνη.

Από 10 νέα κρούσματα αναφέρθηκαν στις Περιφερειακές ενότητες Εύβοιας, Πέλλας και Κιλκίς.

Ακολουθούν οι Περιφερειακές ενότητες Αχαϊας (9 κρούσματα), Κορινθίας (8), Λάρισας (7), Βοιωτίας (6), Καστοριάς (5).

Με 4 κρούσματα εκάστη μπαίνουν στον επιδημιολογικό χάρτη οι εξής περιοχές: Ηράκλειο, Τρίκαλα, Μαγνησία και Αιτωλοακαρνανία.

Από 3 κρούσματα μετρούν η Ηλεία και τα Γρεβενά, και από 2 κρούσματα η Λέσβος, η Ροδόπη, το Ρέθυμνο και η Δράμα.

Με 1 κρούσμα βρίσκονται η Κέρκυρα, ο Εβρος, η Ημαθία, η Ξάνθη, η Πιερία, η Ρόδος, οι Σέρρες, οι Σποράδες, η Φλώρινα, τα Χανιά και η Χίος.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει