Ενημέρωση με ένα κλικ

Δυο χρόνια χωρίς τον Υποπλοίαρχο Λ.Σ. Κυριάκο Παπαδόπουλο

Σαν σήμερα στις 09/10/2018  έφυγε ξαφνικά από τη ζωή  από ανακοπή καρδιάς ο Υποπλοίαρχος Λ.Σ. Κυριάκος Παπαδόπουλος, που σαν κυβερνήτης του περιπολικού σκάφους ΠΛΣ 602 σκάφους στη Μυτιλήνη, σηματοδότησε τους ηρωικούς αγώνες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν ένας εμβληματικός Ανθρωπος που έκανε γνωστό το έργο και τις θυσίες των Ελλήνων Λιμενικών  σε όλο τον Κόσμο.

Γέννημα θρέμμα μιας προσφυγικής οικογένειας από τη Νικομήδεια,. Γεννήθηκε και Μεγαλωσε σε μία συνοικία της  Μυτιλήνης, τη Λαγκάδα, αποφοίτησε από τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων των Οινουσσών, ναυτολογήθηκε πρώτα σε πλοίο του Εμπορικού Ναυτικού κι από εκεί κατατάχθηκε στο Λιμενικό Σώμα, ήταν  παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
Για τη δράση του είχε τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών και την ελληνική πολιτεία, ενώ διεκδίκησε και το χρυσό αγαλματίδιο των Όσκαρ για το ντοκιμαντέρ «4.1 miles» στο οποίο «πρωταγωνίστησε». Πιστός στο καθήκον του και πάντα αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος για το οποίο ήταν περήφανος.

Στον Υποπλοίαρχο Λ.Σ. Κυριάκο Παπαδόπουλο ο οποίος απεβίωσε ευρισκόμενος στην ενεργό Υπηρεσία απονεμήθηκε ο αμέσως επόμενος  βαθμός του Πλωτάρχη Λ.Σ.

Πηγή: policenet.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει