Ενημέρωση με ένα κλικ

Γεωργιάδης: Υπόλογος ο Τσίπρας για τις αποκαλύψεις Κοντονή

«Είναι μια μέρα ανακούφισης για την ελληνική δημοκρατία, η μέρα που υπήρξε καταδίκη για τη Χρυσή Αυγή και νομίζω ότι ο κάθε Έλληνας πολίτης που αποστρέφεται τη βία και το ρατσισμό αισθάνθηκε ανακούφιση», δήλωσε σε συνέντευξη του στο CNN Greece ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Αναφορικά με τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι δημιουργείται μέγα πολιτικό και ηθικό ζήτημα αφού ξεκάθαρα ο κ. Κοντονής είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε ότι οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα θα ευνοούσαν τη Χρυσή Αυγή.

«Ο κ. Τσίπρας εις γνώση του φεύγοντας από την εξουσία ένα από τα προγράμματα που έκανε ήταν να ευνοήσει τη Χρυσή Αυγή. Η συγκεκριμένη αποκάλυψη αποστερεί από το ΣΥΡΙΖΑ κάθε ηθικό δικαίωμα να καπελώσει αυτή την ιστορία».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων προσέθεσε πως την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή την ξεκίνησε η κυβέρνηση Σαμάρα, «ενώ επί Αλέξη Τσίπρα χάθηκαν τρία χρόνια γιατί δεν έβρισκαν κατάλληλη αίθουσα να δικάσουν, επί Αλέξη Τσίπρα αποφυλακίστηκαν λόγω παρέλευσης του 18μηνου, επί Αλέξη Τσίπρα άλλαξε ο ποινικός κώδικας επί το ευνοϊκότερο γι’ αυτούς και επί Κυριάκου Μητσοτάκη υπήρξε καταδίκη».

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει