Ενημέρωση με ένα κλικ

Iταλία: Υποχρεωτική παντού η χρήση μάσκας

Ως μόνο τρόπο αποφυγής νέων αυστηρότερων μέτρων βλέπει η κυβέρνηση την υποχρεωτική χρήση μάσκας, τόσο σε κλειστούς όσο και ανοιχτούς χώρους. Στόχος να μην ξαναζήσει η χώρα τις τραγικές στιγμές των προηγούμενων μηνών.

Οι προστατευτικές μάσκες λοιπόν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε όλους τους κλειστούς χώρους με προσέλευση κοινού, αλλά και σε κάθε ανοικτό χώρο. Υπάρχουν λίγες εξαιρέσεις, όπως -για παράδειγμα- συγγενείς οι οποίοι ζουν στο ίδιο σπίτι. Όταν βγαίνουν μαζί και δεν συναντούν άλλους ανθρώπους, θα μπορούν να μην φορούν μάσκα.

Το μέτρο κρίνεται αναγκαίο για να μην ξαναζήσει η χώρα τραγικές ημέρες σαν και εκείνες της περασμένης άνοιξης. Πολλώ δε μάλλον από σήμερα: το πρωί ανακοινώθηκε ότι την τελευταία εβδομάδα στην Ιταλία τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 42%.

Ανησυχία για την περιφέρεια Νάπολης

Εδώ και αρκετές ημέρες τα περισσότερα περιστατικά σημειώνονται στην Καμπανία, την περιφέρεια της Νάπολης, όπου οι υποδομές της δημόσιας υγείας έχουν σαφές ελλείψεις και συχνά δεν υπάρχει το επίπεδο οργάνωσης του Μιλάνου και όλου του Βορρά γενικότερα. Στη μεγαλούπολη του ιταλικού νότου, τα εστιατόρια πλέον μπορούν να δέχονται πελάτες μόνον μέχρι τις έντεκα το βράδυ.

Όπως συνέβη και την περασμένη άνοιξη, η προστασία της υγείας των πολιτών άρχισε να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, με κάποιους πολιτικούς οι οποίοι θα ήθελαν -όπως φαίνεται- να καταφέρουν να αντικαταστήσουν και τους επιστήμονες.

Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη

Πηγή: Deutsche Welle

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει