Ενημέρωση με ένα κλικ

ΓουστΆΡΗΣ διπλό!

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να δημιούργησε ευκαιρίες και να είχε την κατοχή (63% έναντι 37%), αλλά ο Άρης είχε την ουσία. Οι “κίτρινοι” επικράτησαν με 0-1 με το τέρμα του Μαντσίνι στο 25′ και παρέμειναν στην κορυφή του πρωταθλήματος της Super League.

Από την άλλοι οι “πράσινοι” έμειναν με 1 βαθμό, μετά από τρεις αγωνιστικές και βρίσκεται σε δυσχερή θέση από πολύ νωρίς.

Το ματς

Ο Άρης (στο ντεμπούτο του Ζακαρί Μπουσέ στο τέρμα) εμφανίστηκε πολύ πιο συγκροτημένος στο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο και ήταν σαφώς πιο απειλητικός στις αντεπιθέσεις του, παρόλο που ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας.

Στο 18′ ο Μαντσίνι έχασε σπουδαία ευκαιρία πλασάροντας πάνω από τα δοκάρια, αν και βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή, όμως επτά λεπτά αργότερα δεν… συγχώρεσε τη νέα αδράνεια στο κέντρο άμυνας των «πράσινων» και μετά την ασίστ του Ματίγια, πέρασε και τον Διούδη κι «έγραψε» το 1-0 για τους φιλοξενούενους.

Ο Άρης έχασε ακόμη μία ευκαιρία στο 35′ σε σουτ του Γκάμα που έβγαλε στη γωνία του ο Διούδης, με τον Παναθηναϊκό να χάνει την καλύτερη ευκαιρία του στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν σε σουτ του Βέλεθ (από κόρνερ του Αϊτόρ), ο Δεληζήσης έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης έδωσε όλο το… γήπεδο στον Παναθηναϊκό και «τακτοποιήθηκε» ακόμη περισσότερο στα μετόπισθεν. Οι «πράσινοι» άρχισαν να πιέζουν, όμως «σπατάλησαν» όλες τις ευκαιρίες τους.

Στο 67′ ο Αϊτόρ… κατάφερε από τα δύο μέτρα να στείλει τη μπάλα άουτ σε γύρισμα του Χατζηγιοβάνη, ενώ στο 78′ το σουτ του Μακέντα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι κι άουτ.

Στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον Άρη στην εστία του, όμως όλες οι φάσεις που δημιούργησαν οι Μακέντα και Χατζηγιοβάνης, σταμάτησαν πάνω στο «τείχος» των «κιτρινόμαυρων».

Μάλιστα οι “κίτρινοι” στάθηκαν τυχεροί χάρη και στην καθοριστική απόκρουση του Πουσέ στο 94᾽ στο σουτ του Μακέντα από το ύψος της μικρής περιοχής. Έτσι το ματς έληξε με 0-1 και οι Θεσσαλονικείς πανηγύρισαν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού μετά από 13 χρόνια.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Ντάνι Πογιάτος): Διούδης, Σάντσες, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος (71’ Σερπέζης), Μπουζούκης (62’ Σαβιέρ), Αϊτόρ (71’ Μακέντα), Χατζηγιοβάνης, Καρλίτος.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Γκανέα, Ρόουζ, Δεληζήσης, Τζέγκο, Ματίγια (81’ Σούντγκρεν), Μαντσίνι (60’ Σάσα), Γκάμα (80’ Μάνος), Μπερτόλιο (60’ Ματέο Γκαρσία), Λόπεθ (90’ Μπαγκαλιάνης).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει