Ενημέρωση με ένα κλικ

Νέο Rapid τεστ κορονοϊού δίνει αποτελέσματα σε 15 λεπτά

Το τεστ κορονοϊού της Becton Dickinson and Co. που δίνει αποτελέσματα σε 15 λεπτά έχει πάρει άδεια για χρήση σε χώρες που δέχονται την ευρωπαϊκή σήμανση CE, δήλωσε την Τετάρτη η εταιρεία κατασκευής διαγνωστικών τεστ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το τεστ εντάσσεται στη νέα κατηγορία εργαλείων ταχύτερης διαλογής (rapid test) ανιχνεύοντας αντιγόνα του SARS-CoV-2. Η Becton Dickinson αναμένει να ξεκινήσει την πώληση του τεστ σε ευρωπαϊκές αγορές στα τέλη Οκτωβρίου. Θα χρησιμοποιηθεί πιθανότατα από τμήματα έκτακτης ανάγκης, γενικούς ιατρούς και παιδιάτρους.

«Είναι πραγματικά ένα προϊόν που αλλάζει το παιχνίδι εδώ στην Ευρώπη», δήλωσε ο Fernand Goldblat, επικεφαλής διαγνωστικών της BD για την Ευρώπη. Η Ευρώπη ήταν πραγματικά στο επίκεντρο της πανδημίας τον Απρίλιο και τον Μάιο, «και δυστυχώς νομίζω ότι επιστρέφουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Έτσι, η ανάγκη θα είναι εξαιρετικά μεγάλη», είπε.

Τα τεστ αντιγόνου έχουν γίνει πολύτιμο εργαλείο, διότι παράγουν αποτελέσματα πολύ πιο γρήγορα από ό,τι τα τεστ PCR. Ωστόσο, είναι γενικά λιγότερο ακριβή. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, οι οδηγίες για το σύστημα BD συστήνουν την επιβεβαίωση των αρνητικών αποτελεσμάτων με μία μέθοδο μοριακής δοκιμής.

Η Becton Dickinson, το τεστ έχει ευαισθησία 93,5% όσον αφορά το πόσο συχνά εντοπίζει σωστά τις λοιμώξεις, και 99,3% όσον αφορά τις σωστές αρνητικές εξετάσεις.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει