Ενημέρωση με ένα κλικ

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Βουλή και Περιφέρειες σε άμεση συνεργασία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ανάπτυξη των Περιφερειών και η συνεργασία τους με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής είναι στοιχεία αλληλένδετα.
Αυτό επεσήμανε η εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, κατά την ομιλία της στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής για την έκθεση πεπραγμένων της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου.

Η κα Αλεξοπούλου τόνισε επίσης τη σημασία της Επιτροπής για τις Περιφέρειες, για τη νομοθέτηση των ζητημάτων που τις αφορούν, ως γνωμοδοτικό προς τη Βουλή όργανο.
Για τη λειτουργία της Επιτροπής κατά τον τελευταίο χρόνο, η Βουλευτής ανέφερε πως εξετάστηκαν προτάσεις και ενέργειες της Δημόσιας Διοίκησης οι οποίες έλυσαν χρόνια προβλήματα Δήμων και Περιφερειών.
Η έλλειψη προσωπικού στις τεχνικές τους υπηρεσίες λύθηκε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία παραχωρούνται μηχανικοί μέσω του ΕΤΑΑ.
Για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, ειδικά για την επόμενη περίοδο 2021-2027, στην Επιτροπή υπήρξαν εισηγήσεις όχι μόνο για τρόπους ταχύτερης και μεγαλύτερης απορρόφησής τους, αλλά και για
συγκεκριμένους τομείς στους οποίους πρέπει να κατευθυνθούν, πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More