Ενημέρωση με ένα κλικ

Ζαχαράκη: Καθόλου εύκολο το εγχείρημα να βρούμε αίθουσες

«Καθόλου εύκολο το εγχείρημα να βρούμε αίθουσες» δήλωσε η υφυπουργός παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Η υφυπουργός ερωτηθείσα σχετικά με το τι θα γίνει με τα σχολεία που υπάρχουν πολλά παιδιά μέσα σε μια αίθουσα και τι  πρωτόκολλο πρέπει να ακολουθείται σε περίπτωση κρούσματος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι εύκολο να βρεθούν αίθουσες για τα παιδιά.

Σχετικά με τους αρνητές της μάσκας τόνισε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται δεν έχουν τιμωριτικό χαρακτήρα και στόχος είναι συνεννόηση και η επικοινωνία ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια όλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου από την πλευρά του ανέφερε ότι γίνεται αγώνας δρόμου ώστε στο πρώτο χτύπημα του κουδουνιού στα σχολεία να είναι όλα έτοιμα για την ασφαλή λειτουργία τους.

Αυτή η διαδικασία θα ακολουθηθεί εάν εντοπιστεί ύποπτο κρούσμα
Στη ενημέρωση της Παρασκευής για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρας μας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου, περιέγραψε το πώς θα γίνεται η διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων στα σχολεία.

«Σε κάθε σχολική μονάδα έχει οριστεί υπεύθυνος διαχείρισης κορονοϊού, καθώς και αναπληρωτής του. Ο υπεύθυνος διαχείρισης οφείλει να ενημερώνει και να εκπαιδεύει το προσωπικό σχετικά με την έγκαιρη αναγνώριση και διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων. Έχει την ευθύνη επικοινωνίας με τις οικογένειες των παιδιών, την οικία διεύθυνση εκπαίδευσης, την διεύθυνση δημόσιας υγείας των περιφερειών και εφόσον κριθεί αναγκαίο και τον ΕΟΔΥ.

Έχει ευθύνη τήρησης αρχείου απουσιών που σχετίζεται με συμπτώματα κορονοϊού και επίσης την ευθύνη διαμόρφωσης και εξοπλισμού του προκαθορισμένου χώρου απομόνωσης. Γενική αρχή για την ασφαλή λειτουργία είναι ότι κάθε μαθητής, εκπαιδευτικός ο οποίος εμφανίζει έστω και ύποπτα συμπτώματα στο σπίτι παραμένει στο σπίτι και ενημερώνει τη σχολική μονάδα για την ασθένειά του. Συμπτώματα όπως πυρετό, ή βήχα ή δύσπνοια ή αοσμία», επισήμανε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει