Ενημέρωση με ένα κλικ

Covid-19: Ξεπέρασαν τις 300.000 οι θάνατοι στη Λατινική Αμερική

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων από τον κορονοϊό στη Λατινική Αμερική ξεπέρασε χθες, Τετάρτη, τις 300.000, σύμφωνα με απολογισμό του πρακτορείου Reuters, με την επιδημία να μην δείχνει σημάδια ύφεσης στην πλέον πληγείσα περιοχή του κόσμου.

Η Λατινική Αμερική ξεπέρασε το όριο αυτό, αφού καταγράφηκαν στη Βραζιλία, τη χώρα με τον μεγαλύτερο απολογισμό νεκρών στην περιοχή, επιπλέον 1.075 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 128.539.

Οι χώρες στη Λατινική Αμερική, όπου μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί σχεδόν 8 εκατομμύρια κρούσματα covid-19, καταβάλλουν προσπάθειες να αντιμετωπίσουν την οικονομική ύφεση που προκλήθηκε από τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας.

Το Μεξικό, το Περού και η Κολομβία έχουν καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών λόγω κορωνοϊού μετά τη Βραζιλία στη Λατινική Αμερική, κατά μέσο όρο 2.811 θανάτους ημερησίως τις τελευταίες επτά ημέρες, ως την Τρίτη,

Ο αριθμός των νεκρών στη Βόρεια Αμερική πλησιάζει τις 200.000, με σχεδόν 190.000 νεκρούς να έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ, τη χώρα με τους περισσότερους θανάτους παγκοσμίως. Σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters, οι νεκροί στην Ευρώπη ανέρχονται σε περίπου 211.000.

Οι τελευταίοι 100.000 θάνατοι παγκοσμίως καταγράφηκαν τις τελευταίες 39 ημέρες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει