Ενημέρωση με ένα κλικ

Κεραμέως: “Όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία”

Οι τελικές αποφάσεις, για το άνοιγμα των σχολείων, θα παρθούν αύριο (31/8), όπως δήλωσε η Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία. Αύριο το μεσημέρι, σε συνάντηση με την επιτροπή λοιμωξιολόγων, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις».

Η Υπουργός Παιδεία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΪ, τόνισε ότι τα κρούσματα με τους ταξιδιώτες του Αυγούστου, τα οποία ήταν ασυμπτωματικά, άλλαξαν πολλά και έτσι η επιστροφή των τελευταίων εκδρομέων θα καθορίσει και τις τελικές αποφάσεις.

Το ενδεχόμενο να χρειαστεί να κλείσουν ξανά τα σχολεία τον χειμώνα έθεσε μάλιστα για πρώτη φορά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, όπου είναι υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, καθώς όπως είπε, πρέπει οι μαθητές να κερδίσουν χρόνο σε περίπτωση που τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο χρειαστεί να ξανακλείσουν τα σχολεία.

Όσο αναφορά τώρα το πόσοι μαθητές πρέπει να είναι σ κάθε τάξη σημείωσε πως: «εάν η πολιτεία έχει την δυνατότητα να κάνει μικρότερα τμήματα, να τα κάνει. Αν δε γίνεται, να πάνε στο σχολείο 25 μαθητές ανά τάξη, αλλά με μάσκες».

Ο κ. Σύψας ερωτηθείς για τα «σκαμπανεβάσματα» που παρατηρούνται στον αριθμό των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, επισήμανε ότι φαίνεται να υπάρχει «επιπέδωση της καμπύλης του Αυγούστου», ωστόσο σημείωσε ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη, καθώς τότε θα φανούν τα αποτελέσματα της επίδρασης του Δεκαπενταύγουστου, οπότε και καταγράφηκε το μεγαλύτερο κύμα αδειούχων του καλοκαιριού.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει