Ενημέρωση με ένα κλικ

Σύψας: Είμαστε κοντά σε δεύτερο κύμα έξαρσης του κορονοϊού

Κάλεσμα στους πολίτες να τηρούν πιστά τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού απηύθυνε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, προειδοποιώντας πως είμαστε κοντά σε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ο κ. Σύψας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, και αναφερόμενος στην αυξητική τάση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα, έκανε λόγο για «μεγάλη επιβάρυνση».

Εξήγησε πως λόγοι είναι τα «εισαγόμενα κρούσματα», αλλά «κυρίως η χαλαρότητα που υπήρξε και ο συνωστισμός».

Το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί απαιτεί μέτρα, τόνισε, καλώντας, ωστόσο, τους πολίτες να τηρήσουν τα ήδη εξαγγελθέντα μέτρα για να αποτραπεί περαιτέρω εξάπλωση στην κοινότητα.

Όπως παρατήρησε, οι νέοι είναι αυτοί που έχουν χαλαρώσει απέναντι στη νόσο, ενώ οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες συνεχίζουν να τηρούν τα μέτρα. Αυτό είναι και ο λόγος που έχει πέσει ο μέσος όρων των ασθενών, οι οποίοι σπάνια νοσούν βαριά.

Ωστόσο, ανέφερε πως ο αριθμός των εισαγωγών σε νοσοκομεία έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό το τελευταίο διάστημα. «Ευτυχώς», όπως συμπλήρωσε, «δεν έχουμε διασωληνώσεις και δεν πιέζεται η ΜΕΘ, αλλά δεν θα συνεχιστεί για πολύ γιατί έχουμε αύξηση κρουσμάτων».

Παράλληλα, ο κ. Σύψας έκρινε πως «αν συνεχιστεί η διασπορά, θα φτάσει τελικώς στις ευπαθείς ομάδες και στους ηλικιωμένους» και αυτό θα οδηγήσει σε περισσότερες εισαγωγές, διασωληνώσεις και θανάτους.

Τέλος έκρουσε το καμπανάκι, καθώς όπως είπε, είμαστε κοντά σε δεύτερο κύμα και πως «αν δεν κάνουμε τίποτα» τότε αυτό θα έρθει. «Θα έρθει αν παρακολουθούμε χωρίς να κάνουμε κάτι».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει