Ενημέρωση με ένα κλικ

Ν. Δένδιας: Απαραίτητη προϋπόθεση διαλόγου με την Τουρκία η έλλειψη παραβατικότητας

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επανέλαβε την πάντα ανοιχτή διάθεση της Ελλάδας για διάλογο με την Τουρκία, κάνοντας γνωστό, ότι δεν υπάρχει συμφωνημένη διαδικασία έναρξης διαλόγου μέχρι στιγμής.

Από την άλλη τόνισε την απαραίτητη προϋπόθεση διαλόγου με την Τουρκία, μόνο εάν η τελευταία σταματήσει τις παραβατικές ενέργειες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Δένδιας, τόνισε πως η χώρα μας επιθυμεί τον διάλογο αλλά όχι με «το πιστόλι στον κρόταφο» και υπό το κράτος απειλών και προθεσμιών.  «Μία είναι η διαφορά με την Τουρκία: η υφαλοκρηπίδα και οι υπερκείμενες θάλασσιες ζώνες. Επ’ αυτής της διαφοράς η Ελλάδα έχει πει -διαχρονικά- ότι είναι διατεθειμένη να συζητήσει και εφόσον δεν καταλήξουν σε συμφωνία, να κάνουμε ένα συναποσχετικό και να πάμε στο Δικαστήριο της Χάγης» κατέληξε.

Σχετικά με το θέμα της Αγίας Σοφίας, ο υπουργός δήλωσε πως είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και στενάχωρο, όμως πως δεν πρόκειται για ελληνοτουρκική διαφορά, τονίζοντας ότι  η ελληνική πλευρά θα κάνει ότι περνά από το χέρι της, για να προστατευθεί το μνημείο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει