Ενημέρωση με ένα κλικ

Προκλητική ανακοίνωση από το τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα να θυμηθεί τι έπαθε στο Αιγαίο

Σε μια προκλητική ανακοίνωση προέβη του τούρκικο υπουργείο Εξωτερικού, όπου αναφέρει πως η Ελλάδα είναι το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης και πως πρέπει να θυμηθεί το τι έπαθε στο Αιγαίο όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στη σημαία της Τουρκίας.

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Ελλάδα πρέπει να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου, από το οποίο δεν ξυπνά εδώ 567 χρόνια», αναφέρει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι. Χαρακτηρίζει, μάλιστα, την Ελλάδα ως «κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης» και κατηγορεί τη χώρα μας πως τάσσεται κατά του Ισλάμ.

Στην ανακοίνωση – πρόκληση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών γίνεται αναφορά σε περιστατικό καψίματος τουρκικής σημαίας στη Θεσσαλονίκη, με τον Ακσόι να ισχυρίζεται ότι «αυτά τα ρατσιστικά κεφάλια δεν έχουν πάρει μάθημα από την Ιστορία και ας θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στην τουρκική σημαία.

Στη συνέχεια καλεί την Ελλάδα να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου το οποίο δεν ξυπνά εδώ και 567 χρόνια ενώ κάνει λόγο για τουρκική μειονότητα στη Θράκη και καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Παράλληλα αναφέρει σε αυστηρό ύφος πως η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει μαθήματα εθνικής κυριαρχίας στην Τουρκία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει