Ενημέρωση με ένα κλικ

Οι φήμες… οργιάζουν για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν

Πολλές φήμες υπάρχουν για τον ηγέτη της Βόρειου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και το μυστήριο που επικρατεί για την υγεία του καλά κρατεί. Μέσα τόσο από την Κίνα, αλλά και την Ιαπωνία αναφέρουν πως έχει πεθάνει ή ότι βρίσκεται σε κώμα.

Όμως δεν ξέρουμε αν όλα αυτά έχουν ψήγματα αλήθειας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στο καθεστώς που υπάρχει στη χώρα, όπου οι ειδήσεις είναι χειραγωγούμενες, κανένας δεν ξέρει το τι πραγματικά συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας του.

Αυτό σημαίνει πως όλα όσα ακούγονται μπορεί να ισχύουν. Δηλαδή οι ίδιες πιθανότητες ο Κιμ να είναι σε κρίσιμη κατάσταση και να παλεύει για τη ζωή του, είτε να είναι καλά και είναι προληπτικά σε νοσοκομείο, είτε να έχει “φύγει” από τη ζωή.

Μάλιστα, μια ομάδα παρακολούθηση από την Αμερική (και πιο συγκεκριμένα από την Ουάσινγκτον) βρέθηκε για μία εβδομάδα στην πρωτεύουσα της Βόρειο Κορέας, την Πιονγκγιανγκ, και έλεγχε ένα τρένο, που ανήκει κατά πάσα πιθανότητα τον ηγέτη της χώρας.

Μάλιστα είχε κάποιες δορυφορικές φωτογραφίες στα χέρα τους, στις οποίες έδειξαν η οικογένεια του Κιμ ήταν στο θέρετρο Ουονσόν το τριήμερο 21 με 23 Απριλίου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, πολλά ειδησεογραφικά δίκτυα ασχολούνται με την κατάσταση του Κιμ και έτσι, σύμφωνα με το Reuters, η Κίνα απέστειλε μια αντιπροσωπεία γιατρών στη Βόρειο Κορέα. Οι πηγές που αποκαλείτε το πρακτορείο αναφέρουν πως ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Τμήματος Διεθνούς Διασύνδεσης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας αναχώρησε από το Πεκίνο την Πέμπτη, αλλά ζήτησαν απόλυτη εχεμύθεια, μιας και το θέμα είναι αρκετά… περίεργο και ευαίσθητο.

Από την άλλη, Μέσο από την Νότιο Κορέα ανέφερε πως ο Κιμ μπήκε στο χειρουργείο στις πρώτες μέρες της προηγούμενης εβδομάδας, και υποβλήθηκε σε καρδιαγγειακή επέμβαση στις 12 Απριλίου, όπου και είναι στη φάση ανάρρωσης.

Παρόλα αυτά, Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι, αλλά και ένας εκπρόσωπος από την Κίνα δεν επιβεβαίωσαν τις φήμες πως ο Κιμ είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ πληροφορίες από τη Σεούλ σημειώνουν χαρακτηριστικά πως δεν έχει υπάρξει “ασυνήθιστη δραστηριότητα” στη χώρα.

Όλες αυτές οι φήμες βγήκαν από τη στιγμή που ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει κάνει την… εμφάνιση του στα κρατικά Μέσα της Βορείου Κορέας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και το 2014, όπου και τότε υπήρχε σιγή ισχύος για τον ηγέτη της χώρας για 30 μέρες περίπου, αλλά μετά από αυτό το χρονικό διάστημα τον έδειξαν στην εξοχή να περπατάει, με τη βοήθεια ενός μπαστουνιού.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η υγεία του Κιμ είναι αρκετά ευάλωτη. Η μανία του με το κάπνισμα και τα παραπανίσια κιλά που έχει, από τη στιγμή που πήρε την εξουσία, και σε συνδυασμό με τα προβλήματα της καρδιάς, που έχει εκ γενετής, φέρνουν πολλά σενάρια, τα οποία όμως δεν μπορούν να επαληθευτούν.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει