Ενημέρωση με ένα κλικ

Έρχονται οι αποφάσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα

Συνεχείς συσκέψεις με το κυβερνητικό επιτελείο, προεξάρχοντος του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ξεκινήσουν από σήμερα (25/4) το πρωί (από τις 10:00) στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός της χώρας θα έχει στα χέρια του την πρόταση από τους λοιμωξιολόγους, και με αυτή θα παρθούν οι αποφάσεις για τη μερική άρση των μέτρων και τη χαλάρωση του αυτοπεριορισμού.

Όμως αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς θα πρέπει να εξεταστούν αρκετοί παράμετροι, προκειμένου να υπάρξει μια ομαλή μετάβαση στην κανονικότητα. Μπορεί η χώρα μας να υπερέχει στο θέμα της διασποράς του κορονοϊού, μιας και άμεσα πάρθηκαν τα μέτρα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως η επιστροφή στην καθημερινότητα (προ της εξάπλωσης του ιού) θα είναι όπως την ξέρουμε.

Πιο συγκεκριμένα θα υπάρξουν κινήσεις, που χρειάζονται λεπτό χειρισμό, προκειμένου να μην έχουμε κάποιο… πισωγύρισμα και επιστρέψουμε στα σκληρά μέτρα του περιορισμού, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Τα θέματα που απασχολούν πρωτίστως τον κ. Μητσοτάκη είναι η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, καθώς και οι νέες συνθήκες που θα επικρατήσουν στους χώρους μαζικής εστίασης, αλλά και οι οικονομικές προτεραιότητες για την ανακούφιση των επιχειρήσεων.

Για αυτά τα ζητήματα θα δώσουν το παρών στη σύσκεψη σήμερα (25/4) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και οι Υφυπουργοί, Βασίλης Κοντοζαμάνης και Νίκος Χαρδαλιάς, με σταθερό συνομιλητή τους τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, όπου θα γίνει η πρώτη αποτίμηση των συνθηκών, ενώ θα υπάρξει και η πρόταση των ειδικών επιστημών για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Από αύριο ο Πρωθυπουργός της χώρας θα κάνει τηλεδιάσκεψη με τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη, ώστε να ρίξουν στο τραπέζι όλες τις προτάσεις και οι τελευταίες λεπτομέρειες για το πως θα διαμορφωθεί ο νέος οδικός χάρτης, με τις τελικές αποφάσεις να ανακοινώνονται τη Δευτέρα (27/4), μέσω διαγγέλματος.

Παρόλα αυτά, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα σε όλη την Ελλάδα, καθώς αυτό το Σαββατοκύριακο είναι αρκετά κρίσιμο. Η άνοδος της θερμοκρασίας, σε συνδυασμό με το τέλος των εορτασμών του Πάσχα, έχουν θέσει τους πάντες σε επιφυλακή, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για πολλές μη επιτρεπόμενες εξόδους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει