Ενημέρωση με ένα κλικ

Νικολούλη: “Δε μένω στα νούμερα τηλεθέασης”

Στο περιοδικό “TV Έθνος” μίλησε η Αγγελική Νικολούλη, η οποία επί 25 χρόνια συναπτά έτη κάνει με μεγάλη επιτυχία το “Φως στο Τούνελ“, όντας από τις μακροβιότερες εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση.

Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στα ποσοστά τηλεθέασης, αλλά και για τις σκέψεις που έχει για να σταματήσει την τηλεόραση.

25 χρόνια “Φως στο Τούνελ”. Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι εκπομπές που έχουν αντέξει τόσα χρόνια. Εμένα προσωπικά δύο μου έρχονται στο μυαλό. Πώς έχετε καταφέρει να διατηρείτε πιστό το ραντεβού με τους τηλεθεατές; Μιλάμε πια για περισσότερες από δύο γενιές κοινού…

Αυτό λέω και εγώ χαριτολογώντας στον κόσμο που συναντώ και με ρωτούν σχετικά. Έχω μεγαλώσει γενιές και γενιές. Συγκινούμαι όταν βλέπω, ειδικά στις παρουσιάσεις των βιβλίων μου, παιδί, μητέρα και γιαγιά. Ούτε κατάλαβα πως πέρασαν αυτά τα 25 χρόνια μέσα στο “Τούνελ”. Η συνεχής, προσεκτική έρευνα και ο αγώνας για την αποκάλυψη της αλήθειας, κόντρα στον κίνδυνο, με κρατούν πάντα σε εγρήγορση. Σε αυτά τα χρόνια ελάχιστες είναι οι φορές που απουσίασα λόγω κάποιου προβλήματος. Ό,τι και να είχα, ήμουν εκεί, στη ζωντανή πολύωρη εκπομπή μου.

Σκεφτήκατε ποτέ να σταματήσετε τη συγκεκριμένη εκπομπή και να δοκιμαστείτε σε κάτι άλλο στην τηλεόραση; Φαντάζομαι όλα αυτά τα χρόνια θα υπήρξαν προτάσεις…

Να σου πω ότι δεν το σκέφτηκα θα είναι ψέμα. Καταφέρνω όμως να ξεπερνώ τις δυσκολίες που παρουσιάζονται και που μου γεννούν αυτές τις σκέψεις. Φαίνεται πως είμαι ταγμένη στην έρευνα και στη βοήθεια των συνανθρώπων μου και στο λέω αυτό γιατί όσες προτάσεις και να μου έγιναν για άλλες εκπομπές, τις αρνήθηκα. Παρέμεινα πιστός στρατιώτης στη μάχη, στην πρώτη γραμμή του “Τούνελ”.

Τι θα ήταν αυτό που θα σας οδηγούσε στην απόφαση να ολοκληρώσετε τον κύκλο αυτής της εκπομπής;

Δεν μπορώ να σου απαντήσω με ειλικρίνεια σε αυτό το ερώτημα. Πιστεύω πως θα αντιληφθώ την κόπωση των τηλεθεατών και τη δική μου και θα φύγω όπως ήρθα. Με το κεφάλι ψηλά. Δεν θα σέρνομαι στο γυαλί για να βρίσκομαι στην επικαιρότητα. Δεν νιώθω εξάρτηση από την τηλεόραση και μπορώ να επιβιώσω και χωρίς αυτήν.

Είστε ικανοποιημένη με τα φετινά νούμερα τηλεθέασης του “Φως στο Τούνελ”;

Επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σου και όχι να συντηρήσω μια εικόνα για δημόσιες σχέσεις, σου απαντώ: Όταν έχεις μάθει σε 50αρια, 40αρια, 30αρια και στο παρελθόν 70%, σου κακοφαίνονται τα μικρότερα νούμερα. Φέτος η χρονιά δεν ήταν και η καλύτερη από πλευράς αριθμών, όχι μόνο για μένα αλλά και για πολλές άλλες εκπομπές. Προσωπικά εγώ δεν μένω στα νούμερα, γιατί το έχω πει και παλαιότερα πως αν κολλήσω με αυτά, κινδυνεύω να γίνω νούμερο. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η προσφορά στον συνάνθρωπο μεαξιπρέπεια και σεβασμό, κάτι που το ακολουθώ πιστά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει