Ενημέρωση με ένα κλικ

Ινσούα: “Ο Παναθηναϊκός δεν μου κατέθεσε πρόταση ανανέωσης”

Καμία επίσημη πρόταση, για να ανανεώσει στον Παναθηναϊκό, δεν έχει δεχθεί ο Εμάνουελ Ινσούα. Ο Αργεντινός αριστερός μπακ των “πρασίνων” μίλησε στην εφημερίδα “Sportday” και διέψευσε τις φήμες για το χρηματικό ποσό που ζητάει, ενώ επισημαίνει πως στην Ελλάδα υπάρχει μόνο το Τριφύλλι για εκείνον.

Αναλυτικά:

Για το ενδεχόμενο να διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα: “Η άποψή μου είναι πως αυτό είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Τουλάχιστον στο ποδόσφαιρο. Οπότε, κατά τη γνώμη μου και η λύση που θα δοθεί, θα πρέπει να είναι πάνω σε μία βάση που δεν θα έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν. Κάτι που δεν θα έχει ξανασυμβεί. Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην υγεία των ανθρώπων. Κι όλοι εμείς, ως δημόσια πρόσωπα, πρέπει να είμαστε παράδειγμα. Είμαι ο πρώτος που θα παραιτηθεί από τον μισθό του και θα τον δωρίσει σε περίπτωση που αυτό τελειώσει. Νομίζω όμως πως ανεξάρτητα από το πόσο θέλουν να “τεντώσουν” τις ημερομηνίες και να περιμένουν το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, έχουν ήδη μία απάντηση πάνω σ’ αυτό. Κι αυτή είναι να αφήσουν στην άκρη το οικονομικό και να τελειώσει το πρωτάθλημα”.

Για τις διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό κι αν υπάρχει αδιέξοδο: “Είναι ξεκάθαρο πως από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ποδοσφαιρικοί αγώνες, αρχίζουν και κυκλοφορούν πολλές λανθασμένες πληροφορίες. Και είναι κατανοητό διότι κάτι θα πρέπει να γράφεται και να λέγεται. Σε αυτή την περίπτωση ωστόσο, στο θέμα του νέου συμβολαίου, υπάρχουν πολλές λάθος ειδήσεις από τον Ιανουάριο. Ο Παναθηναϊκός δεν μου κατέθεσε ποτέ επίσημα πρόταση ανανέωσης. Κι εγώ με τη σειρά μου ποτέ δεν είπα κάποιο ποσό ή νούμερο (σ.σ. τόνισε πολύ έντονα το “ποτέ”). Εδώ η αλήθεια είναι μία. Κι αυτή η αλήθεια είναι ότι περιμένω τον σύλλογο να μου κάνει τουλάχιστον μία επίσημη προσφορά για να αναλύσω το μέλλον μου”.

Για τα δημοσιεύματα πως οι οικονομικές αξιώσεις του είναι πολύ υψηλές: “Όπως είπα, καταλαβαίνω απόλυτα την κατάσταση στο κλαμπ, καθώς βρίσκομαι εδώ τρία χρόνια. Αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να διαρρέουν λάθος πράγματα, λάθος πληροφορίες, αντί να έρθουν απευθείας σε μένα και να μιλήσουν πρόσωπο με πρόσωπο. Ποτέ δεν ζήτησα από τον Παναθηναϊκό χρήματα που ξέρω ότι δεν μπορεί να δώσει και να πληρώσει ο σύλλογος”.

Για το αν θα ήθελε να παραμείνει στον Παναθηναϊκό: “Σίγουρα. Πάντα λέω ότι στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός είναι το σπίτι μου. Αισθάνομαι πολύ καλά εδώ και ήδη νιώθω τον κόσμο να είμαι στην οικογένειά μου. Αλλά υπάρχουν φορές που νιώθω ότι εγώ εκτιμώ πολύ το κλαμπ και αναρωτιέμαι αν με εκτιμούν περισσότερο απ’ έξω απ’ ό,τι με εκτιμούν στον Παναθηναϊκό. Μακάρι να γίνει το καλύτερο για μένα και για την ομάδα”.

Για τις φήμες περί ενδιαφέροντος από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό: “Όπως λες κι εσύ είναι φήμες… Κι αν είναι αληθινές, με ικανοποιεί να γνωρίζω ότι οι άλλες μεγάλες ομάδες της Ελλάδας με παρακολουθούν. Όμως, δεν αλλάζω αυτό που έχω πει και θα λέω. Στην Ελλάδα αναγνωρίζω τον εαυτό μου μόνο ως μέλος της οικογένειας του Παναθηναϊκού, λόγω της αγάπης που μου έδωσε ο κόσμος του”.

Ενώ για τον ποιον παίκτη του Παναθηναϊκού θα έπαιρνε στην αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς, αν ήταν πρόεδρός της ή θα πρότεινε στον φίλο του Ρικέλμε (αντιπρόεδρος του συλλόγου): “Θα τους πρότεινα τον Πούγγουρα. Είναι η αδυναμία μου, ένας πολύ σοβαρός, νεαρός, αλλά πολύ μυαλωμένος κεντρικός αμυντικός, που βελτιώνεται κάθε μέρα με την μπάλα στα πόδια του. Χωρίς αμφιβολία αυτός ο τύπος ποδοσφαιριστή θα ήταν ιδανικός για την άμυνα της Μπόκα”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει