Ενημέρωση με ένα κλικ

“Τζοκοβιτς saga” – Τι λένε συμπαίχτες του και κορυφαίοι δικαστές για την υπόθεση;

Ο ανεμβολίαστος σούπερ σταρ του τένις ελπίζει να του επιτραπεί να παραμείνει για να λάβει μέρος στο Australian Open, το οποίο ξεκινά τη Δευτέρα (17/01), σε μια προσπάθεια να κερδίσει το 21ο Grand Slam και να γίνει ο κορυφαίος όλων των εποχών που θα έχει καταφέρει κάτι τέτοιο (από 20 μετρούν και οι Ρότζερ Φέντερερ, Ράφαελ Ναδάλ).

«Αυτό το θέμα θα εκδικαστεί από την ολομέλεια του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Αυστραλίας, αποτελούμενο από τον ανώτατο δικαστή Τζέιμς Άλσοπ, τον δικαστή Άντονι Μπεσάνκο και τον δικαστή Ντέιβιντ Ο’ Κάλαχαν», δήλωσε το δικαστήριο το Σάββατο (15/01). Η απόφαση που θα ληφθεί από την ολομέλεια του δικαστηρίου θα είναι οριστική και όλα τα εμπλεκόμενα τα μέρη δεν θα μπορούν να ασκήσουν έφεση κατά της ετυμηγορίας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με δηλώσεις του το Σάββατο (15/01) στους δημοσιογράφους, στη διάρκεια της επίσημης συνέντευξης Τύπου ενόψει του πρώτου κορυφαίου Grand Slam του 2022, προσπάθησε να βάλει ένα τέλος σε όλο αυτό τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί, τονίζοντας ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το αθλητικό κομμάτι και όχι τα υπόλοιπα.

Όταν, λοιπόν, ρωτήθηκε εάν είναι σύμφωνος με την απόφαση του Νόβακ Τζόκοβιτς να μην εμβολιαστεί, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, σχολίασε: «Βρίσκομαι εδώ για να μιλήσω για το τένις, όχι για τον Νόβακ. Εάν θέλετε μπορούμε να προχωρήσουμε…».

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ υπερασπίστηκε δυναμικά τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς, το Σάββατο (15/01), λέγοντας ότι η κληρονομιά του δεν θα αμαυρωθεί από την υπόθεση με τη βίζα του, η οποία έχει συγκλονίσει τον κόσμο του τένις ενόψει του Australian Open.Η αποφασιστικότητα του Τζόκοβιτς να παίξει στο τουρνουά χωρίς να έχει εμβολιαστεί εξόργισε το αυστραλιανό κοινό και προκάλεσε κριτική από τους συμπαίκτες του, αλλά το νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, τόνισε ότι ο «Νόλε» παραμένει ο κορυφαίος αθλητής στο άθλημα.

«Δεν ξέρω ποια είναι η αντίληψη που επικρατεί στον κόσμο», είπε ο Γερμανός στους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου και συνέχισε: «Ξέρω ότι στο άθλημα εξακολουθεί να παραμένει ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες, διότι αυτά που έχει καταφέρει δεν αφαιρούνται. Κέρδισε 20 Grand Slam. Έχει ακόμα τις περισσότερες εβδομάδες ως νο1 στην παγκόσμια κατάταξη. Έχει ακόμα τους περισσότερους τίτλους Masters Series. Ακόμα για μένα, είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών.»

Συνέχισε ο Ζβέρεφ: «Αυτό προφανώς δεν είναι καλό για όλους, ειδικά για εκείνον. Αλλά μην αμφισβητείτε την κληρονομιά του εξαιτίας αυτού.»

Η κατάκτηση του πρώτου του τίτλου Grand Slam στο US Open της περασμένης χρονιάς έδειξε στον Ντανίιλ Μεντβέντεφ τι μπορεί να κάνει και ο Ρώσος, νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, είπε το Σάββατο (15/01) ότι θα αγωνιστεί στο Australian Open της επόμενης εβδομάδας με πολύ περισσότερη εμπιστοσύνη στο παιχνίδι του.

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος κλείνει τα 26 τον επόμενο μήνα, κέρδισε τον πρώτο του τίτλο Grand Slam τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν επικράτησε του Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό με 3-0 σετ. Τώρα ο τελευταίος περιμένει να μάθει αύριο (16/01) εάν θα του επιτραπεί να λάβει μέρος στο τουρνουά, με τον Μεντβέντεφ να σχολιάζει:«Ακόμα κι αν ο Νόβακ είναι στην κλήρωση, μπορώ να τον συναντήσω μόνο στον τελικό», είπε, προτού δώσει το πρώτο του ματς με τον Ελβετό, Χένρι Λαακσόνεν.

«Τουλάχιστον, ναι, πρέπει να κερδίσω έξι αγώνες πριν από αυτό. Δεν θα άλλαζε πολύ την προετοιμασία μου για το ίδιο το τουρνουά ή για οποιοδήποτε ματς.»

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει