Ενημέρωση με ένα κλικ

Γεωργιάδης: «Έχουν ξεφύγει σε αδιανόητο βαθμό οι τιμές της ενέργειας στην Ε.Ε.»

Έναν πίνακα με τις ημερήσιες τιμές ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσίευσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. 

Έναν πίνακα με τις ημερήσιες τιμές ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσίευσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. 

O πίνακας που ανήρτησε ο υπουργός στο Twitter καταδεικνύει την άνοδο των τιμών στην ενέργεια. «Οι τιμές της ενέργειας έχουν ξεφύγει σε βαθμό αδιανόητο», τονίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης και κάνει λόγο για γεωπολιτικό παιχνίδι με το φυσικό αέριο το οποίο οδηγεί την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κρίση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης δημοσιεύοντας τον πίνακα του EnergyLive επισημαίνει πως η Ελλάδα δεν έχει τις ακριβότερες τιμές, ωστόσο τονίζει πως κάτι τέτοιο, «μικρή σημασία έχει» καθώς «χρειάζεται συντονισμένη δράση».

Στο μεταξύ, η ξέφρενη κούρσα τιμών στην αγορά ηλεκτρισμού συνεχίζεται και σήμερα με την ελληνική αγορά να χτυπά νέα ρεκόρ στο χρηματιστήριο ενέργειας καθώς η χονδρεμπορική τιμή προσεγγίζει τα 416 ευρώ/MW, ενώ με εξαίρεση την Ελβετία, το Βέλγιο, την Πολωνία, την Ισπανία και την Πορτογαλία οι τιμές ξεπερνούν τα 400 ευρώ / MW.

Θεωρείται πολύ πιθανό οι αυξήσεις αυτές να μετακυλιστούν ξανά στην «πλάτη» των καταναλωτών όταν θα παραλάβουν τους νέους λογαριασμούς ρεύματος με την κατανάλωση της προηγούμενης περιόδου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει