Ενημέρωση με ένα κλικ

Είσαι συνταξιούχος; Δες πότε θα πληρωθείς το “Δώρο Χριστουγέννων”

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί από το Υπ.Εργασίας η  πληρωμή του χριστουγεννιάτικου «δώρου» σε περίπου 800.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί από το Υπ.Εργασίας η  πληρωμή του χριστουγεννιάτικου «δώρου» σε περίπου 800.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

Το υπουργείο στοχεύει να καταβάλλει το επίδομα λίγο πριν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ώστε οι συνταξιούχοι να μπορέσουν να καλύψουν κάποιες από τις βασικές εορταστικές ανάγκες τους.

Ειδικότερα  επιχειρείται, εφόσον καταστεί τεχνικά εφικτό, η πληρωμή να γίνει το αργότερο μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου.

Δικαιούχοι του επιδόματος των 250 ευρώ είναι όσοι λαμβάνουν έως 600 ευρώ σύνταξη, ενώ η παροχή προσαυξάνεται κατά 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος, βάσει της φορολογικής δήλωσης έτους 2020.

Οι “κόφτες” για εκείνους που δεν θα εισπράξουν το επίδομα:

  • Ο πρώτος είναι το ατομικό εισόδημα του συνταξιούχου, το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τα 7.200 ευρώ. Πρακτικά, λοιπόν, στη… λίστα μπαίνουν όσοι έχουν εισόδημα από συντάξεις (κύριες και επικουρικές) και από άλλες πηγές (π.χ. ενοίκια) έως 600 ευρώ μηνιαίως.
  • Ο δεύτερος κόφτης είναι το οικογενειακό εισόδημα, το «ταβάνι» του οποίου έχει οριστεί στα 14.400 ευρώ. Έτσι, αν ένας συνταξιούχος που έχει σύνταξη 600 ευρώ, αλλά η σύζυγος του λαμβάνει σύνταξη άνω των 600 ευρώ, τότε χάνει την έκτακτη παροχή.
  • Όμως δεν αρκούν μόνο τα δύο παραπάνω κριτήρια. Κι αυτό, γιατί θα πρέπει η αξία της περιουσίας των συνταξιούχων να μην υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. Μοιραία στην περίπτωση που η ακίνητη περιουσία ξεπερνάει τα παραπάνω όρια ο χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» χάνεται.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει