Ενημέρωση με ένα κλικ

Basket League: Κίτρινος… αυτοκράτορας με ηγέτη τον Χανλαν!

Ο Άρης ήταν εντυπωσιακός στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς σημείωσε σε 20 λεπτά 57 πόντους και υπέταξε τον Παναθηναϊκό με εντυπωσιακό τρόπο, επικρατώντας με  81-71.

Μεγάλος πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Ολιβιέρ Χάνλαν, ο οποίος πήρε τους Θεσσαλονικείς από το χεράκι και τους οδήγησε στη νίκη. Έχοντας 35 πόντους (9/11 διπ. και 4/8 τριπ), ο Αμερικανός γκαρντ έκανε σμπαράλια την άμυνα των “πρασίνων”. Πολύ καλό παιχνίδι και από τον Νετζίπογλου, με τον νεαρό άσο να σημειώνει 13 πόντους. Διψήφιος και ο Τζούστον με 12. Από το Τριφύλλι, που κινήθηκε στη μετριότητα, 12 πόντους είχαν Πέρι και Ουάιτ και 10 οι Νένοβιτς και Σαντ Ρος.

Το ματς

Με τους Πέρι, Νέντοβιτς, Παπαπέτρου, Ουάιτ και Φλόιντ ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με τον Άρη και στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι “κίτρινοι” είχαν τον έλεγχο και προηγήθηκαν με 6-3 στο 3’, καθώς οι “πράσινοι” ήταν αρκετά νευρικοί (0/4 τρίποντα), με τα σουτ να είναι μεν υπό καλές προϋποθέσεις.

Έτσι ο Πρίφτης ήθελε δύναμη και σκορ στο καλάθι και έτσι έβαλε τους Ουάιτ και Μέικον, παρόλο που ματς ήταν κακό. Ήταν χαρακτηριστικό το πολύ χαμηλό σκορ που υπήρχε (8-6) στο 6’, με τους Θεσσαλονικείς να είναι πιο εύστοχοι από το Τριφύλλι, μιας και τα ποσοστά του ήταν τραγικά (0/8 τριπ, 2/4 βολές).

Μάλιστα ο Χάνλαντ έκανε “ζημιά” με 7 σερί πόντους και έγραψε το 13-7, αλλά δύο σερί τρίποντα των Ουάιτ και Σαντ Ρος, έφεραν το ματς στα ίσα και ο Αμερικανός με κάρφωμα, έδωσε το προβάδισμα. Ο Μέικον με βολές έκανε το 13-17 στο 8’ τρέχοντας ένα επιμέρους 10-0 και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 15-20, με τον Αμερικανό γκαρντ να δίνει το έναυσμα στο σκοράρισμα.

Στη δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες έψαχναν τα μαρκαρίσματα τους και έτσι δεν υπήρχε σκορ για 2 λεπτά και το “ρόδι” το έσπασε ο Παπαγιάννης και ο Νένοβιτς, μετά από τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες από τα 6.75, βρήκε στόχο για πρώτη φορά το σκορ σε διψήφια διαφορά (17-28) στο 14’ και ο Σέρβος είχε φτάσει στους 8π.

Βρίσκοντας ρυθμό από την περίμετρο (4/5) οι “πράσινοι” κατάφεραν να ηρεμήσουν το παιχνίδι τους και μάλιστα ανέβαζε το σκορ (21-34), ενώ σε συνδυασμό με την άμυνα (μόνη απειλή ήταν ο Χάνλαν) κατάφεραν να κρατήσουν τον Άρη με μόλις 8 πόντους σε 7 λεπτά και με τους Παπαγιάννη και Ουάιτ να ανεβάζουν ακόμα περισσότερο το προβάδισμα των Νταμπλούχων (23-38).

Έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκός να βρίσκει ρυθμό σε άμυνα και επίθεση, με τους Νέντοβιτς, Παπαγιάννη και Ουάιτ να κάνουν αρκετή δουλειά και στις δύο πλευρές του παρκέ και να προηγούνται με 24-43, με το απόλυτο στα δίποντα (9/9) ενώ ήταν πρωταγωνιστικής στα ριμπάουντ (13 έναντι 22).

Με ένα 5-0 του Άρη ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο και προσπάθησε να “ροκανίσει” τη διαφορά, αλλά το Τριφύλλι απάντησε με το τρίποντο του Παπαπέτρου και στο 23’ το σκορ έγινε 29-46. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις και ήταν χαρακτηριστικό πως οι “κίτρινοι” είχαν ένα επιμέρους 9-3 και έδωσε “ανάσα” στους Θεσσαλονικείς.

Έτσι το +19 του ημιχρόνου, η διαφορά μειώθηκε στους 11 (35-46) και έτσι ο Πρίφτης έβαλε τον Βασίλη Καββαδά στο παιχνίδι, προκειμένου να δυναμώσει την άμυνα, αλλά ο Χανλαν ήταν ζεστός, καθώς είχε φτάσει στους 20 πόντους, και ήταν αυτός που κρατούσε τους γηπεδούχους κοντά στο σκορ.

Οι βολές του Πέρι κρατούσαν το διψήφιο “μαξιλαράκι”, αλλά τα δύο σερί λάθη του Καββαδά έδωσαν την ευκαιρία στον Άρη να μειώσει στους 9 (41-50) στο 26’. Έτσι επιστρατεύτηκε άμεσα ο Φλόιντ, αλλά ο Χανλαν έκανε ότι ήθελε στην άμυνα του Παναθηναϊκού και μόνος του πήγε να φέρει το ματς… τούμπα και ο Νετζίπογλου με λέι απ έκανε το 47-52, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν ένα επιμέρους 23-9!

Ο Μέικον έδινε κάποιες “ανάσες” στον Παναθηναϊκό, αλλά η άμυνα του Τριφυλλιού είχε δώσει πολλούς χώρους και οι “κίτρινοι” τα εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο και έτσι το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τον Άρη να κάνει το ολικό comeback (29-14) και να μετατρέπει το ματς σε ντέρμπι (55-57).

Το ματς ξεκίνησε από την… αρχή στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, με τον Παναθηναϊκό να είναι… εκτός κλήματος και από τη στιγμή που ο Άρης έφερε το ματς στα ίσα (57-57), ο ρυθμός ήταν υπέρ των γηπεδούχων. Όμως ο Πέρι έβαλε ένα μεγάλο καλάθι και δύο καλές άμυνες έδωσαν μια μικρή “ανάσα”, αλλά δεν ήταν αρκετή.

Μάλιστα ο Άρης πήρε προβάδισμα με 64-62, μετά από το πρώτο πεντάλεπτο, στο 35’, με το Τριφύλλι να κάνει τη μία λάθος επιλογή μετά την άλλη και αυτό είχε “θολώσει” το μυαλό των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη, μιας και στο 2ο ημίχρονο επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να σημειώσουν 44 πόντους σε 36 λεπτά, κάνοντας την ολική ανατροπή.

Οι “κίτρινοι” ανέβασαν το σκορ στους +6 (72-66), μένοντας 2:30 για η λήξη του ματς, με τον Χάνλαν να κάνει φοβερό ματς (33π), ενώ από την άλλη ο Παναθηναϊκός έδειχνε να έχει “πελαγοδρομήσει” και έτσι ο Άρης πήρε μια τεράστια νίκη, επικρατώντας με 81-71.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 24-43, 55-57, 81-71

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει