Ενημέρωση με ένα κλικ

Υπ. Εργασίας: Ανοίγει ο δρόμος για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»

Ανοίγει ο δρόμος για το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», καθώς κατατίθεται στη Βουλή η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» αφορά στη φύλαξη βρεφών ηλικίας από δύο μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζόμενων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων, για τη φύλαξη των παιδιών τους.

Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, το οποίο θα συγχρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2022 σε δήμους της χώρας, ενώ, στη συνέχεια, θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλη την επικράτεια.

«Στηρίζουμε ουσιαστικά τη γυναικεία εργασία, καθώς θεωρούμε ότι η ισότητα των φύλων περνά μέσα από την εργασία. Εξάλλου η εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και αυτό αποτυπώνεται στα έργα που περιλαμβάνονται στο νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025, που θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα», δηλώνει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα.

«Με το πρόγραμμα “Νταντάδες της Γειτονιάς”, βοηθάμε ιδιαίτερα τους γονείς που αντιμετωπίζουν αυξημένες ανάγκες ασφαλούς φύλαξης των παιδιών τους, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της καθημερινότητάς τους, προωθώντας την ισότητα γυναικών και ανδρών στην απασχόληση», προσθέτει η κ. Συρεγγέλα.

Με τις «Νταντάδες της Γειτονιάς» στόχος μας είναι οι γυναίκες να παραμείνουν ενεργές στην αγορά εργασίας, μετά την απόκτηση των παιδιών τους, ενώ παράλληλα να μειωθεί η αδήλωτη εργασία, μέσω της ενθάρρυνσης άνεργων, κυρίως, γυναικών, να εργαστούν, κατόπιν πιστοποίησης, ως επιμελήτριες και επιμελητές.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει