Ενημέρωση με ένα κλικ

ΟΠΕΚΑ: Έρχονται συνολικά 2.000 προσλήψεις προσωπικών βοηθών ΑμεΑ

Η η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου παρουσίασε το σχέδιο νόμου και βασικά στοιχεία του για την Ενίσχυση της Κοινωνικής Προστασίας.

“Το νομοσχέδιο στοχεύει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης, στην εδραίωση των ίσων ευκαιριών όλων των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στη διασφάλιση της αποϊδρυματοποίησης, ώστε να μην μείνει σε ίδρυμα κανένα παιδί περισσότερο από όσο χρειάζεται και στην παροχή εφοδίων και βοήθειας στα ΑμεΑ για την επίτευξη της ανεξάρτητης διαβίωσής τους”, τόνισε η κ. Μιχαηλίδου.

Μέσα από την παρουσίασή της, όπου τέθηκαν οι άξονες που αφορούν την προσχολική αγωγή, το πρόγραμμα ημιαυτόνομης διαβίωσης ατόμων 15 ετών και άνω, τον εξορθολογισμό πλαισίου αναδοχής και υιοθεσίας, την ενίσχυση θεσμού κοινωνικού συμβούλου, αλλά και την ευρωπαϊκή εγγύηση για τα παιδιά, αναλύθηκε και το θέμα Θεσμοθέτησης προσωπικού βοηθού.

Η πέμπτη θεματική του σχεδίου νόμου είναι η θεσμοθέτηση του Προσωπικού Βοηθού, που εντάσσεται επίσης στις πολιτικές αποϊδρυματοποίησης και αφορά άτομα με αναπηρία.

Η κ. Μιχαηλίδου υπενθύμισε ότι ο θεσμός του Προσωπικού Βοηθού έχει ήδη ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αναπηρία και αποσκοπεί στην ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία, προκειμένου να μπορούν να τις πραγματοποιούν τις επιλογές τους.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει