Ενημέρωση με ένα κλικ

Πρώτη «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» με την υποστήριξη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Την πρώτη εκδήλωση αναζήτησης θέσεων εργασίας για ανέργους και επιλογής προσωπικού από επιχειρήσεις, με την επωνυμία «Ημέρες Καριέρας ΟΑΕΔ», πραγματοποίησε ο Οργανισμός στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Η εκδήλωση έδωσε τη δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους επιχειρήσεων, οι οποίοι αναζητούν το κατάλληλο προσωπικό για περισσότερες από 600 θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης αλλά και στο νομό Κιλκίς.

“Εγκαινιάζουμε ένα νέο θεσμό του ΟΑΕΔ όπου σκοπός είναι να γίνει σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας που είναι και το ζητούμενο. Έχουμε περισσότερες από 600 θέσεις εργασίας από είκοσι οκτώ επιχειρήσεις, οπότε έρχονται εδώ οι ενδιαφερόμενοι, δίνουν το βιογραφικό τους και κάνουμε αυτό που είναι η δουλειά μας, και δεν είναι άλλο από το να βρούμε δουλειά στους ανέργους», δήλωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν προέρχονται από τους κλάδους βιομηχανίας τροφίμων, τεχνολογίας, παροχής ιατρικών & νοσηλευτικών υπηρεσιών, παραγωγής και εμπορίας καλλυντικών, ενδυμάτων, τηλεπικοινωνιών, τεχνικών/κατασκευών κ.α. Επιπλέον, εκτός από τις απευθείας συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών, μέρος της εκδήλωσης αποτέλεσε και μια ξεχωριστή δράση συμβουλευτικών υπηρεσιών όπου εξειδικευμένα στελέχη του ΟΑΕΔ παρείχαν συμβουλευτικές συνεδρίες σε όσους δήλωναν ενδιαφέρον για τη βελτίωση του βιογραφικού σημειώματος.

Όπως σημείωσε ο κ. Πρωτοψάλτης, είναι πολύ σημαντική η ανταπόκριση που υπήρξε από τις επιχειρήσεις, καθώς παρά το υψηλό ποσοστό ανεργίας υπάρχουν ακόμη πολλές επιχειρήσεις που δυσκολεύονται να βρουν το κατάλληλο προσωπικό. “Υπάρχει σίγουρα μια ελλειμματική διασύνδεση του εκπαιδευτικού συστήματος με τις ανάγκες της οικονομίας, ένα διαχρονικό πρόβλημα στην αγορά εργασίας, για αυτό βλέπουμε καμιά φορά ότι υπάρχει έλλειψη δεξιοτήτων υψηλής ζήτησης και άνθρωποι που ψάχνουν για εργασία αλλά δεν έχουν τις δεξιότητες τις οποίες ζητούν οι επιχειρήσεις για συγκεκριμένες θέσεις. Γι’ αυτό και στο ταμείο ανάκαμψης προβλέπονται πόροι άνω του ενός δις ευρώ για την κατάρτιση, επανακατάρτιση, επανειδίκευση του δυναμικού της χώρας, έτσι ώστε να αποκτήσουν τις γνώσεις ικανότητες και δεξιότητες που ζητά η αγορά εργασίας.

Όσον αφορά στο επίδομα ανεργίας ερωτηθείς ο κ. Πρωτοψάλτης σημείωσε ότι υπάρχουν δυο δισεκατομμύρια ευρώ περίπου, τα οποία αφορούν σε θέματα αρμοδιοτήτων του ΟΑΕΔ. “Ένα δισεκατομμύριο για την κατάρτιση και επανακατάρτιση του εργατικού δυναμικού. Υπάρχουν πάνω απο 500 εκατομμύρια για ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης δηλαδή επιδότηση της εργασίας και ποσά και για τον εκσυχρονισμό του ΟΑΕΔ και για την ψηφιακή μετάβαση και το μετασχηματισμό του όπως επίσης για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εξετάζουμε κάποια και πράγματα όσον αφορά στο επίδομα ανεργίας και τις παθητικές πολιτικές όπως ονομάζονται.

«Ποτέ δεν θα πάει το επίδομα κάτω από 440 ευρώ» είπε ο κ Πρωτοψάλτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Το ζητούμενο είναι» πρόσθεσε, «πώς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε περισσότερο την αναζήτηση εργασίας να βοηθάμε πιο ενεργά την ένταξη και επανένταξη των ανέργων να βρουν τη θέση που τους αξίζει στην αγορά εργασίας” ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμιά ειλημμένη απόφαση για τίποτε και πως ό,τι ανακοινωθεί, θα ανακοινωθεί από τον αρμόδιο υπουργό».

Η «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» στη Θεσσαλονίκη αποτελεί την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα με στόχο την άμεση και αποτελεσματική σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά εργασίας. Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ αποτελείται από μία κοινότητα εξωστρεφών, παραγωγικών-μεταποιητικών επιχειρήσεων, ελληνικής ιδιοκτησίας και αποσκοπεί στην ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει