Ενημέρωση με ένα κλικ

Δείτε πόσο θα αυξηθεί το επίδομα θέρμανσης

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αυξάνεται κατά 20% το επίδομα θέρμανσης, το οποίο θα αρχίσει να χορηγείται τον Δεκέμβριο.

Να σημειωθεί, ότι απομένουν 32 ημέρες μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου, οπότε θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για τη σεζόν 2021/2022.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, το πετρέλαιο θέρμανσης θα διατεθεί κατά 20% υψηλότερα από πέρυσι, ενώ το φυσικό αέριο θα ακριβύνει ακόμη περισσότερο, κατά 50%, τινάζοντας στον αέρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο 2021/2022 σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- θα κυμαίνεται μεταξύ 1 ευρώ και 1,05 ευρώ. Πέρυσι η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης είχε ξεκινήσει από τα 0, 80 λεπτά και έφτασε στα 0, 90 λεπτά. Σε ποιους χορηγείται το επίδομα θέρμανσης

Aπό πέρυσι το επίδομα χορηγείται όχι μόνο σε όσους χρησιμοποιούν για να ζεσταθούν πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και σε όσους χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και στα νοικοκυριά που κατοικούν σε οικισμούς πάνω από 2.500 κατοίκους και ζεσταίνονται με καυσόξυλα και pellet.

Το επίδομα βάσης ορίστηκε στα 220 ευρώ. Το ποσό αυτό, δηλαδή, αποτελεί τη βάση υπολογισμού του επιδόματος που δικαιούται κάθε νοικοκυριό που πληροί τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Στη συνέχεια πολλαπλασιάζεται με τον συντελεστή επιδότησης του Ταχυδρομικού Κώδικα ανά οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία και προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου.

Για παράδειγμα στο Βελούχι ο συντελεστής επιδότησης είναι 1,6172 και είναι ο υψηλότερος συντελεστής σε όλη τη χώρα. Για ένα ζευγάρι που έχει την κύρια κατοικία του στο Βελούχι το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 355,79 ευρώ. Αν το ζευγάρι έχει ένα προστατευόμενο  τέκνο το επίδομα αυξάνεται στα 391,37 ευρώ (355,79+10%), ενώ αν έχει δυο παιδιά διαμορφώνεται στα 430,51 ευρώ (391,37+10%).

Για να λάβει τα 650 ευρώ του επιδόματος θα πρέπει να έχει 6 προστατευόμενα τέκνα. Το επίδομα που θα προκύψει μετά τον υπολογισμό δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 80 ευρώ αλλά ούτε και να υπερβαίνει τα 650 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει