Ενημέρωση με ένα κλικ

Super League: ΠΑΣάς στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ έχανε τις ευκαιρίες τη μία πίσω από την άλλη και ο νόμος του ποδοσφαίρου ήταν… αμείλικτος. Ο τερματοφύλακας του “δικέφαλου του βορρά” Ζίβκοβιτς έκανε τεράστιο δώρο στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Κόντε να το εκμεταλλεύεται και να λέει και ευχαριστώ! Με το τέρμα του στο 87′ οι Γιαννιώτες έφυγαν με το διπλό από την Τούμπα, επικρατώντας με 0-1 και έκανε την πρώτη έκπληξη του πρωταθλήματος.

Το ματς:

Οι δύο ομάδες είχαν από μία τελική στο πρώτο τέταρτο (4′ Σφιντέρσκι – 15′ Πίρσμαν). Έκτοτε, ο ΠΑΟΚ άρχισε να αναλαμβάνει ξεκάθαρα την πρωτοβουλία των κινήσεων (στο 64%-36% η κατοχή της μπάλας), προσπαθώντας να διασπάσει τις γραμμές του, καλά οργανωμένου, ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Σβαμπ αποτελούσε το «Α» και το «Ω» στις οργανωτικές προσπάθειες των γηπεδούχων. Οι Καγκάβα και Μπίσεσβαρ άλλαζαν συχνά θέσεις, αφήνοντας παράλληλα χώρο στον Βιεϊρίνια να ανεβαίνει και να απειλεί. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ -παρά τις οκτώ τελικές του (οι δύο στον στόχο) στο πρώτο μέρος- αδυνατούσε να βρει δίχτυα.

Καλύτερή του στιγμή εκείνη στο 23′, όταν ο Σάλιακας έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Σβαμπ. Με τον «Άγιαξ της Ηπείρου» να… απαντά με το διαγώνιο σουτ του Σνάιντερ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.


Ο ΠΑΟΚ είχε τις πρώτες σημαντικές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 61′ το σουτ του Μιτρίτσα κόντραρε, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Καγκάβα βρήκε αέρα και δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από το ένα μέτρο από τη γραμμή τέρματος.

Στο 61′ ήταν η ώρα του Μιτρίτσα να περάσει (μαζί με τον Κούρτιτς). Ήταν δραστήριος, προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα, αλλά η ομάδα του δεν -πέρα από την εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς στο 74′- δεν μπορούσε να σκοράρει.

Αντίθετα, το έπραξαν οι φιλοξενούμενοι. Στο 87′ ο Ζίβκοβιτς προέβη σε τραγικό υπολογισμό της μπάλας σε επιστροφή της από τον Κρέσπο, με τον Κόντε να επωφελείται και να τη στέλνει στα δίχτυα.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς – Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (75′ Σίντκλεϊ) – Αουγκούστο (61’ Κούρτιτς), Σβαμπ – Μουργκ (75′ Άκπομ), Μπίσεσβαρ, Καγκάβα (61’ Μιτρίτσα) – Σφιντέρσκι.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν – Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν – Γκαρντάβσκι, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ (89′ Λώλης) – Περέα (80′ Μορέιρα), Κόντε (90’+1′ Μιλτιτσεάνου).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει