Ενημέρωση με ένα κλικ

Κεραμέως: Οι αλλαγές που επέρχονται δημιουργούν μια νέα πραγματικότητα στο σχολείο

Ανοίγουν αύριο Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε όλη η χώρα. Μετά από πολύμηνη τηλεκπαίδευση, ενάμιση χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, κύριο μέλημα του υπουργείου Παιδείας είναι τα μαθήματα να πραγματοποιηθούν φέτος στο φυσικό τους χώρο, στο σχολείο.

Μιλώντας στην πρωινή ΣΚΑΪ, η κα Κεραμέως τόνισε ότι: “το 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί και κάλεσε τα παιδιά να εμβολιαστούν και αυτά. Επεσήμανε, δε, ότι τα σχολεία ανοίγουν με το τρίπτυχο “εμβόλια-μάσκες-πολλά τεστ.

Ο στόχος μας για φέτος είναι διττός: αφ’ ενός η διασφάλιση της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας με όπλο τον εμβολιασμό, και τα πρόσθετα μέτρα προστασίας που έχει εισηγηθεί η Επιτροπή Ειδικών, όπως οι εντατικοί εργαστηριακοί και αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, αφετέρου η υλοποίηση των σημαντικών καινοτομιών για ένα σχολείο πιο σύγχρονο, πιο ελεύθερο και αυτόνομο”.

Η εισαγωγή καινούργιων μαθημάτων, προγραμμάτων σπουδών, η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, η ενίσχυση των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, μεταξύ άλλων, «δίνει νέα ώθηση στο εκπαιδευτικό σύστημα», αναφέρει χαρακτηριστικά, η κ. Κεραμέως και κάνει λόγο για «νέες ευκαιρίες και προκλήσεις» και προσθέτει ότι «οι αλλαγές που επέρχονται δημιουργούν μια νέα πραγματικότητα στο σχολείο».

Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν αύριο στις σχολικές μονάδες και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου, που θα περιλαμβάνει οδηγίες για τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του COVID-19, την ορθή χρήση της μάσκας, την εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος, τη διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά θρανίο και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει