Ενημέρωση με ένα κλικ

Από το gov.gr με κωδικούς taxisnet το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ

Μέσα στις επόμενες μέρες θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔΑ, να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για το εποχικό βοήθημα.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο τέλος Νοεμβρίου και η αίτηση μπορεί να γίνει με δύο τρόπους

Πιο συγκεκριμένα η υποβολή από τους δικαιούχους που θα γίνει μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet στην καρτέλα ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ/ ΑΝΕΡΓΙΑ/ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΟΧΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ή μέσω ΚΕΠ θα ξεκινήσει άμεσα.

Για όσους δικαιούχους απαιτείται η προσκόμιση σχετικού δικαιολογητικού, το οποίο δεν είναι δυνατόν να αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία (όπως βεβαίωση κατάθεσης αιτήματος για ανανέωση της άδειας διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών, άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος προκειμένου για χειριστές ανυψωτικών & εκσκαπτικών μηχανημάτων, βεβαίωση του οικείου επαγγελματικού σωματείου προκειμένου για μουσικούς και βεβαίωση της οικείας αρχής για την απόδειξη του τόπου κατοικίας προκειμένου για τους σμυριδορύκτες Νάξου), οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να επισυνάψουν ηλεκτρονικά τα σχετικά δικαιολογητικά κατά την υποβολή της αίτησης.

Σε περίπτωση που δεν επισυναφθούν ηλεκτρονικά κατά την υποβολή της αίτησης, θα πρέπει οι δικαιούχοι να τα προσκομίσουν άμεσα και οπωσδήποτε πριν την έκδοση της σχετικής απόφασης, στην αρμόδια Υπηρεσία.

Οι ωφελούμενοι οφείλουν ν’ αποτυπώνουν με προσοχή το ΑΦΜ, τον ΑΜΑ και τον αριθμό καταθετικού λογ/σμού τους (ατομικού ή κοινού), σε μορφή ΙΒΑΝ, οποιασδήποτε εμπορικής τράπεζας που δραστηριοποιείται στον ελλαδικό χώρο, συμπεριλαμβανομένου και του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, με υποχρεωτικά πρώτο δικαιούχο τον ωφελούμενο. Η πληρωμή του βοηθήματος στους δικαιούχους θα γίνει με πίστωση του λογαριασμού που θα έχουν δηλώσει στην Ηλεκτρονική Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει