Ενημέρωση με ένα κλικ

Συγκλονιστικός Αλ Πατσίνο για τον Μίκη Θεοδωράκη: Θα μας λείψει και θα τον θυμόμαστε για πάντα!

Η προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη είχε ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα και οι μουσικές του είχαν κατακτήσει τα απέραντα της οικουμένης.

Ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και στην Αμερική, καθώς οι μουσικές του είχαν κατακτήσει το Χόλιγουντ, όπου είχε ντύσει μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες, όπως ο “Serpico” το 1973 με πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο.

Ο οσκαρικός ηθοποιός απέτεισε φόρο τιμής στον μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη, ο οποίος με του τρόπο αποχαιρέτησε τον Θεοδωράκη, μιλώντας στο κεντρικό ειδήσεων του Mega.

«Θυμάμαι την πρώτη φορά που άκουσα τη μουσική του για την ταινία Serpico. Ήταν στο γραφείο του παραγωγού στο Μανχάταν, στον 16ο όροφο, με θέα τον νυχτερινό ουρανό φωτισμένο και εκείνος έπαιζε το μουσικό θέμα της ταινίας», ανέφερε ο Αλ Πατσίνο και πρόσθεσε:

«Φυσικά, αμέσως μου ήρθε στο μυαλό εκείνη η σκηνή, όταν άκουσα για τον θάνατό του. Και ήξερα όταν άκουσα τη μουσική του εκείνο το βράδυ… Στην πραγματικότητα είπα: “Το ‘χει, έχει την τανία… Το ‘πιασε… Ουάου”. Αυτή είναι η ανάμνησή μου! Όπως βέβαια και η μουσική για τον Ζορμπά καθώς και για άλλα θέματα ταινιών που έγραψε στην καριέρα του. Τι χάρισμα… Θα μας λείψει και θα τον θυμόμαστε για πάντα!».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει