Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο Νταλάρας τίμησε τον Θεοδωράκη σε συναυλία του στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ένα κατάμεστο Θέατρο Δάσους και αρκετά φορτισμένος από το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη ξεκίνησε την προγραμματισμένη συναυλία του στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Νταλάρας.

Ο μεγάλος καλλιτέχνης ξεκίνησε την συναυλία του λίγο μετά τις 21:00 της Πέμπτης με το “Ένα το χελιδόνι”. Θεατές, ορχήστρα και τραγουδιστές έγιναν ένα, πριν ο Γιώργος Νταλάρας πάρει το λόγο για να πει μερικά λόγια για τον οικουμενικό Έλληνα Μίκη.

«Εγώ ευτυχώς για να ξορκίσω την αναποδιά και τη θλίψη ήμουν όσο μπορούσα πιο κοντά. Έμεινα, άντεξα και τώρα είμαι ελεύθερος», ανέφερε, καθώς παρευρέθη στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη που τελέστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης και ήρθε στη Θεσσαλονίκη κατευθείαν για τη συναυλία.

«Ήρθα πριν από δύο, τρεις ώρες απ’ τα Χανιά. Πρέπει να σας πω ότι αυτό που είδα είναι συγκλονιστικό. Άνθρωποι κάθε ηλικίας από διάφορα μέρη του κόσμου, από τη Φινλανδία, τη Νορβηγία, την Γερμανία, την Αυστραλία και άνθρωποι διαφορετικοί από μας. Γυναίκες με τσαντόρ, άνθρωποι από άλλες χώρες αναγνώριζαν τον Μίκη Θεοδωράκη. Και θέλανε να είναι κοντά του, να καταλάβουν πώς είναι δυνατόν αυτά τα παράξενα όντα που θεοποιούνται εν ζωή, να φεύγουν».

 

Με τη φωνή του να σπάει λίγο αργότερα δήλωσε: «Αποχαιρετήσαμε λοιπόν ένα κομμάτι από τον Μίκη Θεοδωράκη, αλλά το ουσιαστικό του κομμάτι, το πνεύμα του δηλαδή και το έργο του, παραμένουν εδώ. Ο Μίκης σήμερα θα ήταν ευχαριστημένος που θα τραγουδήσουμε τα τραγούδια μας».

 

Όταν στιγμές μετά ο κ. Νταλάρας τραγούδησε το «Μάνα μου και Παναγιά» που συνέθεσε ο Μίκης Θεοδωράκης σε στίχους Τάσου Λειβαδίτη το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

 

Αυτό ήταν και ένα από τα τραγούδια που ακούστηκαν όσο ο Μίκης Θεοδωράκης οδηγούταν στην τελευταία του κατοικία.

 

Τέλος, ο Γιώργος Νταλάρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αγαπημένο τραγουδιστή και συνθέτη Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από δύο χρόνια, και να τιμήσει τη μνήμη του, ερμηνεύοντας το κομμάτι «Ο παλιός στρατιώτης».

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει