Ενημέρωση με ένα κλικ

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Έχουν εκδοθεί 6.412 πράξεις αναστολής

Στις 6.412 ανέρχονται έως τώρα οι πράξεις αναστολών σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε μιλώντας στη Βουλή για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως είπε η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και ο παραπάνω αριθμός θα αλλάξει προς τα πάνω, καθώς τα νοσοκομεία επεξεργάζονται στοιχεία ατόμων που έχουν ζητήσει αναρρωτικές άδειες ή βρίσκονται σε αναρρωτικές άδειες.

Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι προωθείται τροπολογία – θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα – με την οποία οι υγειονομικοί που εμβολιάζονται με την πρώτη δόση θα μπορούν να επιστρέφουν στην εργασία τους. Είναι κάτι που έχει προαναγγείλει από χθες με δήλωσή του και που δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στους υγειονομικούς που είναι απαραίτητοι για τα νοσοκομεία.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του ισχύοντος νόμου οι υγειονομικοί σε αναστολή που αποφασίζουν να εμβολιαστούν πρέπει να κάνουν και τις δύο δόσεις και να περάσουν 14 ημέρες προτού επιστρέψουν στην εργασία τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει το υπουργείο Υγείας, το 48ωρο της 1ης και 2ας Σεπτεμβρίου πολύς κόσμος των νοσοκομείων πήγε και προγραμμάτισε εμβολιασμό. Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα νοσοκομείο το οποίο είχε εμβολιαστική κάλυψη 35% και σήμερα το προσωπικό είναι στο 87% εμβολιασμένο καθώς τις τελευταίες ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία πείστηκε και εμβολιάστηκε.

Σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή τροπολογία που προβλέπει τον τρόπο κάλυψης των κενών που θα προκύψουν από τις αναστολές. Ειδικότερα και μεταξύ άλλων, δίνει τη δυνατότητα μετακινήσεων, προσλήψεων για τρεις μήνες, ακόμη και διακομιδές (δευτερογενείς) με ιδιωτικά ασθενοφόρα εάν υπάρξει πρόβλημα με ελλείψεις.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει