Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο ελληνικός αθλητισμός αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη

Σύσσωμος ο αθλητικός κόσμος της χώρας συμμετέχει στο εθνικό πένθος για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη. «Ο παγκόσμιος Μίκης Θεοδωράκης ήταν ο μεγαλύτερος πολιτιστικός πρεσβευτής της Ελλάδας στα πέρατα της γης. Οικουμενικός & ανεπανάληπτος δημιουργός, συνθέτης “γέφυρα” των ποιητών με την κοινωνία, ανίκητος αγωνιστής για Ελευθερία & Δημοκρατία. Εθνικό το αποτύπωμά του, απέραντη η θλίψη», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Ο πρόεδρος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. αποχαιρετούν τον Μίκη Θεοδωράκη, έναν σπουδαίο Έλληνα, πυλώνα του πολιτισμού μας στη σύγχρονη εποχή, την οποία σημάδεψε με τη μουσική του», αναφέρει μεταξύ άλλων η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία δεν ξεχνά το «σπουδαίο δώρο» του ανυπέρβλητου μουσικοσυνθέτη στην ΕΠΟ, τον ύμνο της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου τον οποίο συνέθεσε.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε σήμερα στην αθανασία και ο ελληνικός λαός πενθεί. Ο Μίκης κράτησε στις πλάτες του την Ελλάδα και εκείνη θα τον παραδώσει δαφνοστεφανωμένο στην αιωνιότητα. Μίκη, θα θυμάμαι πάντα τις ατέλειωτες συζητήσεις μας, το λαμπρό σου μυαλό και το μέγα πάθος σου για την Ελλάδα», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Έφυγε με το προνόμιο της “Αθανασίας”, που κέρδισε με την τέχνη και τη δράση του! Καλό ταξίδι Μίκη!», γράφει στο μήνυμά της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

«Η Ελλάδα θρηνεί για την τεραστία απώλεια! Ο μεγάλος Έλληνας Μίκης Θεοδωράκης, που δίδαξε απλόχερα πολιτισμό και πατριωτισμό, πέρασε στην αιωνιότητα! Η οικογένεια της ΑΕΚ τον αποχαιρέτα με σεβασμό και τον ευχαριστεί για τον πρόσθετο λόγο της αποδοχής του τίτλου του επίτιμου προέδρου της Επιτροπής για το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στο νέο μας γήπεδο, αφού και ο ίδιος είχε βιώσει την πληγή του ξεριζωμού! Θα είναι για πάντα ανάμεσα μας, αφού είχε κατακτήσει την αθανασία, πριν από τον θάνατο!», αναφέρει η ΠΑΕ ΑΕΚ.

«Η Ελλάδα θρηνεί την απώλεια του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη. Ένας μεγάλος Έλληνας έφυγε από τη ζωή. Η μουσική, το έργο, τα λόγια και οι πράξεις του δεν θα λησμονηθούν ποτέ. Θα αποτελούν έναν αιώνιο φωτεινό φάρο για τον ελληνισμό. Καλό ταξίδι, Μίκη», γράφει η ανάρτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

«Πέρασε στην αιωνιότητα ο εμβληματικός Μίκης. Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό…», αναφέρει η ΠΑΕ Αρης, ενώ η ΠΑΕ Ατρόμητος σημειώνει: «Έφυγε το σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού, αλλά η κληρονομιά που αφήνει πίσω του με τις δημιουργίες του, τα λόγια του και το έργο του μένει αθάνατη».

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του ανυπέρβλητου συνθέτη και τονίζει: «Σπουδαίοι Έλληνες όπως εκείνος μένουν για πάντα κοντά μας μέσα από την αυθεντικότητα και τη διαχρονικότητα των έργων τους».

«Η Ελλάδα θρηνεί την απώλεια ενός από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της. Συνθέτης, στιχουργός, πολιτικός, ο Μίκης Θεοδωράκης σφράγισε με την παρουσία και τη δράση του τον 20ο αιώνα και θεωρείται, δικαίως, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες με παγκόσμια απήχηση», αναφέρει μεταξύ άλλων, σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή της, η ομοσπονδία βόλεϊ (ΕΟΠΕ), ενώ ο ΣΕΓΑΣ σε ανάρτησή του σημειώνει: «Ο Μίκης Θεοδωράκης υπήρξε εμβληματική μορφή, πολυδιάστατη προσωπικότητα, που πρόσφερε στη χώρα σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο. Η απώλεια του μεγάλη. Καλό ταξίδι!».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει