Ενημέρωση με ένα κλικ

Βίλια: Καταγγελία κατοίκων και δημάρχου για εμπρησμό

 

Καταθέσεις και στοιχεία συλλέγουν από το πρωί οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Υπηρεσίας Εγκλημάτων Εμπρησμού στην περιοχή των Βιλίων στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτιών της πυρκαγιά που αφανίζει το δάσος στην περιοχή.

Ένας από τους πρώτους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά, μίλησε στην ΕΡΤ για τα όσα είδε και γιατί είναι πεπεισμένος ότι τη φωτιά την έβαλε ανθρώπινο χέρι.

Ο ίδιος διατηρεί στην περιοχή εγκατάσταση με ζώα η οποία απειλήθηκε από τη φωτιά.

«Βάλανε φωτιά σε ένα πεύκο σπασμένο, που ήταν ξερό από το χειμώνα. Είχε σπάσει από το χειμώνα και ήταν κάτω. Όλα αυτά τα κλαδιά είχαν τέτοια δύναμη που δεν γινόταν τίποτα. Δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε μέχρι που ήρθαν τα πυροσβεστικά. Πέσαν όλοι πάνω, κοκκίνησε ο ουρανός από αεροπλάνα, αλλά δεν κρατιόταν η φωτιά. Πήρε μεγάλη έκταση μέσα σε δέκα λεπτά. Βάλανε φωτιά. Η φωτιά δεν ανάβει αλλιώς» είπε ο κ. Ρούσης.

Ανέφερε πως το σημείο της πυρκαγιάς ήταν ακριβώς δίπλα στο δρόμο και πρόσθεσε πως οι ανακριτικοί υπάλληλοι έχουν βρει και κάποιες σπασμένες φιάλες.

Την πεποίθηση ότι η φωτιά είναι απόρροια εμπρησμού, εξέφρασαν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης μιλώντας στην ΕΡΤ1 όσο και ο δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, Χρήστος Στάθης, στο Πρώτο Πρόγραμμα. «Έχουμε σοβαρές ενδείξεις, σε σημείο τέτοιο που να είναι αποδείξεις, ότι πρόκειται περί εμπρησμού», είπε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο από όπου ξεκίνησαν όλα, παρά το ότι δεν απειλείται από τις φλόγες, μετέβη και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Κολοκούρης προκειμένου να συντονίσει την έρευνα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει