Ενημέρωση με ένα κλικ

Καιρός: Καύσωνα συνέχεια και σήμερα – Έως 46 βαθμούς η θερμοκρασία

Ισχυρός καύσωνας με μέγιστες θερμοκρασίες στους 44-46 βαθμούς Κελσίου. Υψηλές ελάχιστες και πολύ έντονο αίσθημα δυσφορίας στα αστικά κέντρα. Δυτικοί – βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει ισχυρός καύσωνας, ενώ σε πολύ υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρο όπου το αίσθημα δυσφορίας θα είναι πολύ έντονο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 40-43 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 19 έως 43-46, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 42-43 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 39-41, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 20 έως 40-43 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 39-40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά δυτικοί – βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς εώς 3 μποφόρ απο διάφορες διευθύνσεις, ενώ απο τις απογευματινές ώρες αναμένεται ενίσχυση των ανέμων απο δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 40-42 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς απο διάφορες διευθύνσεις και απο το μεσημέρι νότιοι – νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 25 έως 37-39 βαθμούς.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει