Ενημέρωση με ένα κλικ

Αναδρομικά συνταξιούχων: Από τις 27 Ιουλίου οι νέες πληρωμές

Στις 27 Ιουλίου ξεκινάει νέος κύκλος πληρωμών αναδρομικών συνταξιούχων,για όσους έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη.

Να σημειωθεί ότι ο χρόνος κυλά αντίστροφα, αναφορικά με τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τα κομμένα δώρα και τις επικουρικές.

Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του και θα αποφανθεί οριστικά εάν θα πρέπει να αποδοθούν στους συνταξιούχους τα αναδρομικά που αναλογούν, από τις περικοπές των δώρων και των επικουρικών συντάξεων στο 11μηνο από Ιούνιο 2015 έως και Μάιο 2016.

Τα διεκδικούμενα ποσά ξεκινούν από 800 ευρώ (για όσους έχασαν μόνο τα δώρα) και μπορεί να φθάσουν και τα 2.000 ευρώ για χαμηλοσυνταξιούχους από ΙΚΑ, ΕΤΑΑ, τράπεζες ή και Δημόσιο, που είχαν το 2012 εισόδημα από κύριες, επικουρικές και μερίσματα κάτω από 1.000 ευρώ μεικτά.

Την ίδια ώρα δρομολογούνται από τον ΕΦΚΑ – αν και με σημαντική καθυστέρηση και ύστερα από πολλές αναβολές – η καταβολή των αναδρομικών, τα οποία απορρέουν από τον νόμο Βρούτση για όσους έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη.

Επισημαίνεται ότι τα αναδρομικά των 60.000 συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα που αποχώρησαν μετά τον Μάιο του 2016 με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης θα καταβληθούν τελικά με εμβόλιμη πληρωμή στις 27 Ιουλίου 2021 ύστερα από την τελευταία αναβολή που δόθηκε από τον ΕΦΚΑ στο τέλος του προηγούμενου μήνα.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More