Ενημέρωση με ένα κλικ

EMA: Αξιολογείται η χρήση ανοσοκατασταλτικού φαρμάκου για θεραπεία ασθενών της COVID-19 με πνευμονία

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε σήμερα ότι αξιολογεί αίτηση για την χρήση του φαρμάκου για την αρθρίτιδα Kineret για την θεραπεία της COVID-19 σε ενήλικες ασθενείς με πνευμονία, οι οποίοι κινδυνεύουν να εμφανίσουν σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια.

Η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ πρόσθεσε ότι θα εξετάσει τα δεδομένα, μεταξύ των οποίων τα αποτελέσματα από δύο συνεχιζόμενες κλινικές μελέτες που ερευνούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου σε ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19.

To Kineret, το οποίο έχει επί του παρόντος άδεια για την θεραπεία αριθμού φλεγμονωδών παθήσεων, παρασκευάζεται από την σουηδική εταιρεία παρασκευής φαρμάκων για σπάνιες ασθένειες Sobi.

Το φάρμακο αυτό μειώνει την δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος και η δραστική του ουσία εμποδίζει την δραστηριότητα ενός χημικού αγγελιοφόρου στην ανοσοποιητική διαδικασία που οδηγεί σε φλεγμονή.

“Πιστεύεται ότι αυτό θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει να μειωθεί η φλεγμονή και η βλάβη των ιστών που συνδέεται με την COVID-19”, σημειώνει ο EMA, προσθέτοντας ότι αναμένει το αποτέλεσμα της αξιολόγησής του τον Οκτώβριο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει