Ενημέρωση με ένα κλικ

Έρχονται νέες ρυθμίσεις φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών

Στις νέες ρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση για τα λεγόμενα κορωνοχρέη αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η Κυβέρνηση, με νέα ρύθμιση φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών παρέχει σημαντικές διευκολύνσεις στους οφειλέτες που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση. Παρατείνει, διευρύνει και βελτιώνει το υφιστάμενο πλαίσιο διευθέτησης των οφειλών τους, ενώ παράλληλα προσφέρει ευκαιρία αναβίωσης παλαιότερων ρυθμίσεων.

Συγκεκριμένα, οι τρέχουσες ασφαλιστικές και φορολογικές οφειλές (Φ.Π.Α., φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κτλ.) που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας, θα μπορούν να ρυθμιστούν σε έως 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5%, ή 36 άτοκες δόσεις, με καταβολή της 1ης δόσης τον Ιανουάριο του 2022.

Επιπλέον, οι οφειλέτες που απώλεσαν ρύθμιση τμηματικής καταβολής (π.χ. 120 δόσεων) από τον Μάρτιο του 2020 έως σήμερα, μπορούν να αναβιώνουν τη ρύθμιση με όλα τα ευεργετήματα καταβάλλοντας τη δόση του Αυγούστου και μεταφέροντας τις απολεσθείσες δόσεις στο τέλος της ρύθμισης».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει