Ενημέρωση με ένα κλικ

Αυτά είναι τα νέα νηπιαγωγεία της Αθήνας

Το πρώτο νηπιαγωγείο που είναι ήδη έτοιμο βρίσκεται στο Βοτανικό. Το σχολείο διαθέτει 4 αίθουσες, αίθουσα νηπιαγωγών, μεγάλο υπαίθριο χώρο παιχνιδιού με πιστοποιημένα όργανα παιδικής χαρά και καλυμμένο με ελαστικές πλάκες ασφαλείας. Διαθέτει θερμομόνωση, πρόσθετη εξωτερική επένδυση, συστήματα πυρασφάλειας, δίκτυο Ίντερνετ, συναγερμό, ενώ η είσοδος στο χώρο του γίνεται ελεγχόμενα με τη χρήση θυροτηλεόρασης.

Περιμετρικά του σχολείου έχουν τοποθετηθεί ηχοπετάσματα για τη μείωση του θορύβου. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν δέντρα ενώ έγινε εκτεταμένη χαμηλή φύτευση. Το 54ο νηπιαγωγείο θα μπορεί να φιλοξενήσει έως 92 παιδάκια.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα δημιουργηθούν 10 νηπιαγωγεία σε 9 αδόμητα οικόπεδα και 3 σε αύλειους χώρους υφιστάμενων σχολείων. Επιπλέον θα διαμορφωθούν 7 αίθουσες νηπιαγωγείων σε 6 υφιστάμενα σχολεία. Αναλυτικά τα τετραγωνικά που θα χρησιμοποιηθούν στους αύλειους χώρους των τριών σχολείων:

α) Στην Κυψέλης και Τροίας (6ηΔΚ) για 3 αίθουσες, θα χρησιμοποιηθούν 126 τετραγωνικά μέτρα σε σύνολο 1.558,23.

β) Στη Μουστοξύδη 23 (6η ΔΚ) για μία αίθουσα, θα χρησιμοποιηθούν 42 τετραγωνικά μέτρα σε σύνολο 2.193,91.

γ) Στη Νικοπόλεως 33 (6η ΔΚ) για 4 αίθουσες, θα γίνει χρήση 700 τετραγωνικών μέτρων σε σύνολο 6.476,34 και θα δημιουργηθεί ξεχωριστό προαύλιο με περίφραξη και δική του είσοδο, ώστε τα νήπια να μην έρχονται σε επαφή με παιδιά ανώτερης βαθμίδας που φοιτούν στο συγκεκριμένο συγκρότημα.

Η συγκεκριμένη λύση είναι καλή και δόκιμη αλλά μεταβατική, διευκρινίζει ο Δήμος Αθηναίων, ο οποίος σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ και το υπουργείο Παιδείας, δουλεύουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μόνιμης σχολικής στέγης. Στόχος είναι η συνολική διευθέτηση του ζητήματος το συντομότερο δυνατό και σίγουρα εντός της επόμενης τετραετίας. Προς αυτή την κατεύθυνση προετοιμάζεται το πλήρες σχέδιο, το οποίο θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει