Ενημέρωση με ένα κλικ

Χαρδαλιάς: Μόνο καθήμενοι στην εστίαση

Aπό σήμερα (8/7) να λειτουργούν οι επιχειρήσεις εστίασης μόνο με καθήμενους και όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, ενώ οι ποινές είναι αυστηρότατες για τους παραβάτες, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα τόνισε πως οι μετακινήσεις προς νησιά με πλοίο ή αεροπλάνο, απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή νόσησης, ή μοριακό τεστ 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών. Για ανήλικους έως 17 ετών αρκεί οποιοδήποτε τεστ, ενώ για την επιστροφή από τα νησιά υπάρχει αυστηρή σύσταση για self test σε όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Επίσης συζητήθηκε στην επιστροφή το ενδεχόμενο να ζητείται και στην επιστροφή από τα νησιά rapid ή μοριακό τεστ και όχι μόνο self test, κάτι που επιβεβαίωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά από σχετική ερώτηση.

Επίσης στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) μεταφέρονται η Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών και οι δήμοι Θήρας και Ιητών.

Συγκεκριμένα ο Επιδημιολογικός Χάρτης της χώρας, σε συνέχεια της συνεδρίασης της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, επικαιροποιείται ως εξής:

  • Η Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών ανεβαίνει επίπεδο και μεταφέρεται στο πορτοκαλί (επίπεδο 3) από το κίτρινο (επίπεδο 2).

  • Επίπεδο επίσης ανεβαίνουν και μεταφέρονται στο κίτρινο (επίπεδο 2) από το πράσινο (επίπεδο 1) οι Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών, Ηλείας, Κέρκυρας, Αργολίδας, Βοιωτίας, Χαλκιδικής και Θήρας -εκτός των Δήμων Θήρας και Ιητών που μεταφέρονται στο Πορτοκαλί (Επίπεδο 3).

  • Ενώ οι Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Λέσβου, Πιερίας, Ικαρίας και Κιλκίς κατεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο πράσινο (επίπεδο 1) από το κίτρινο (επίπεδο 2).

  • Η Νήσος Κέρκυρα και οι Διαπόντιοι Νήσοι (Δήμοι Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων, Βόρειας Κέρκυρας και Νότιας Κέρκυρας) και οι Δήμοι Τροιζηνίας και Σαλαμίνας ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2).

  • Οι Δήμοι Σκιάθου και Κω πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2).

  • Ενώ και οι Δήμοι Ικαρίας, Αιγίνης, Αλοννήσου και Σκοπέλου πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πράσινο (Επίπεδο 1).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει