Ενημέρωση με ένα κλικ

Καλοκαίρι και εγκυμοσύνη: Πέντε λόγοι που είναι ευκολότερη τώρα

Μπορεί η αφόρητη ζέστη του καλοκαιριού να είναι βάναυση για πολλούς από εμάς, πόσω μάλλον δε για τις γυναίκες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη.

Αν εξαιρέσουμε όμως, τις υψηλές θερμοκρασίες, το καλοκαίρι είναι μια εποχή που κρύβει πολλά πλεονεκτήματα για τις εγκύους.

Υπάρχει πληθώρα φρούτων και λαχανικών που συμβάλλουν σε μια ισορροπημένη διατροφή

Η διατροφή σας αυτήν την περίοδο παίζει καθοριστικό ρόλο τόσο για την σωστή ανάπτυξη του εμβρύου όσο και για την ομαλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης. Τα φρούτα και τα λαχανικά δεν θα πρέπει να λείπουν από το καθημερινό σας διαιτολόγιο, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Ροδάκινα, φράουλες, καρπούζια, πεπόνια και όλα τα καλοκαιρινά φρούτα είναι οι ιδανικές επιλογές για τα σνακ σας μέσα στην ημέρα.

Ο καλός καιρός «σύμμαχός» σας στην άσκηση

Το περπάτημα είναι ένα από τα καλύτερα είδη γυμναστικής την περίοδο της εγκυμοσύνης, αφού είναι κατάλληλο για όλες τις εγκύους, ανεξάρτητα από τη φυσική τους κατάσταση ή το στάδιο της εγκυμοσύνης που βρίσκονται. Ειδικά τις απογευματινές ώρες, ένας όμορφος περίπατος δίπλα στη φύση ή τη θάλασσα θα σας αναζωογονήσει, θα σας προσφέρει ευεξία, ενώ θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη φόρμα σας.

Ήλιος: Πηγή της ευεργετικής βιταμίνης D

Απολαύστε τα οφέλη του καλοκαιρινού ήλιου, παίρνοντας φυσικά τις απαραίτητες προφυλάξεις όπως τη χρήση αντηλιακού σε πρόσωπο και σώμα και αποφεύγοντας τις επικίνδυνες ώρες της μέρας.

Αν και μόλις το 30% των εγκύων το γνωρίζει, η βιταμίνη D είναι πολύ σημαντική για τη σωστή ανάπτυξη του μωρού, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού σας κατά την εγκυμοσύνη σας. Όπως αναφέρει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας , η έλλειψη σε βιταμίνη D την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι κάτι αρκετά σύνηθες σε ορισμένες χώρες και έχει συσχετιστεί με τον αυξημένο κίνδυνο της προεκλαμψίας, τον πρόωρο τοκετό, τον διαβήτη κύησης και μυϊκές παθήσεις.

Ανάλαφρα ρούχα

Αέρινα φορέματα, ολόσωμες φόρμες, άνετες παντελόνες έχουν την «τιμητική» τους στη καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα της εγκύου, χαρίζοντάς σας άνεση όλη την μέρα.

Καλοκαίρι σημαίνει διακοπές

Οι φετινές διακοπές σας θα είναι σίγουρα αξέχαστες, καθώς θα ανυπομονείτε για τον ερχομό του μωρού σας! Επιλέξτε κοντινούς προορισμούς για να μην ταλαιπωρηθείτε και κυρίως για να βρίσκεστε κοντά στο γιατρό σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει