Ενημέρωση με ένα κλικ

Χρυσοχοΐδης για Εθνική Πινακοθήκη: Έλληνας στέρησε τους πίνακες, Έλληνες τους έφεραν πίσω

Λεπτομέρειες που αφορούν στην εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης με τους κλεμμένους πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν έδωσαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι ένας Έλληνας στέρησε τον πίνακα αλλά Έλληνες τον έφεραν πίσω. «Εύχομαι όλα τα έργα τέχνης της πατρίδας μας να βρουν την φυσική τους θέση και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η Λίνα Μενδώνη μίλησε για μια ξεχωριστή μέρα και υπογράμμισε ότι η ανάκτηση του πίνακα του Πικάσο έρχεται σε μια πραγματικά ξεχωριστή στιγμή για τη χώρα μας αφού γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Ο πίνακας όπως είπε είναι δώρο του ζωγράφου στον Ελληνικό λαό για την αντίστασή του στις ναζιστικές θηριωδίες και φέρει την ιδιόχειρη αφιέρωσή του.

Ο πίνακας ήταν αδύνατον να πωληθεί αλλά και να εκτεθεί κάπου. Η Πινακοθήκη έκλεισε λίγες ημέρες μετά την κλοπή, συνέχισε η κα Μενδώνη και θύμισε ότι άνοιξε στις 25 Μαρτίου φέτος για να τιμήσει τους αγώνες του έθνους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει