Ενημέρωση με ένα κλικ

Στον Έβρο οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη- Επιχείρηση θωράκισης των συνόρων

Σε ενίσχυση της αστυνόμευσης και θωράκισης σε Έβρο και Ανατολικό Αιγαίο προσανατολίζονται Αστυνομία, Λιμενικό και Ένοπλες Δυνάμεις για το ενδεχόμενο να υπάρξει τις επόμενες εβδομάδες μεταναστευτική πίεση στα σύνορα με την Τουρκία λόγω των εξελίξεων στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το θέμα συζητήθηκε Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), με τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας να έχουν, κατά πληροφορίες, ήδη επεξεργαστεί μέτρα για τη φύλαξη των συνόρων, αντίστοιχων με εκείνα που είχαν θέσει σε εφαρμογή τον Μάρτιο του 2020 στην κρίση στον Έβρο.

 

Πηγές από την Αστυνομία δήλωσαν στην «Κ» ότι η κατασκευή του μήκους 27 χιλιομέτρων φράχτη στον Έβρο έχει ήδη ολοκληρωθεί, όπως επίσης και η εγκατάσταση και λειτουργία του αυτοματοποιημένου συστήματος επιτήρησης συνόρων (σ.σ. σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται εντός του Σεπτεμβρίου). Πρόκειται για σύστημα 11 νέων καμερών και ραντάρ με δυνατότητα να «βλέπουν» μέχρι και 15 χιλιόμετρα μέσα στο τουρκικό έδαφος και να μεταφέρουν εικόνα σε επιχειρησιακά κέντρα της ΕΛ.ΑΣ. κατά μήκος των συνόρων.

Παράλληλα, μονάδες και φυλάκια στη ζώνη ευθύνης του Δ Σώματος Στρατού θα επισκεφθούν αύριο οι υπουργοί Εθνικής ‘Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Συγκεκριμένα, θα επισκεφθούν στρατιωτικά φυλάκια της περιοχής, τη συνοριακή γέφυρα «Κήπων», το Συντονιστικό Κέντρο της ΕΛΑΣ στην Ορεστιάδα και την έδρα της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ (12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού).

Θα συνοδεύονται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει