Ενημέρωση με ένα κλικ

Ανησυχία προκαλούν τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα στην Ελλάδα

Μεγάλη ανησυχία στους επιστήμονες της χώρας έχει φέρει η αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα, μιας και την Πέμπτη ανιχνεύθηκαν 18 νέα και συνολικά έχουν φτάσει τα 29.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη με συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, τους υφυπουργούς παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο και Θεόδωρο Λιβάνιο, τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, καθώς και δημάρχους της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύσκεψη αφορούσε ειδικά την Κρήτη, καθώς υπάρχει ανησυχία για την εξάπλωση της συγκεκριμένης μετάλλαξης.

Πιο συγκεκριμένα 19 εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο, τα πέντε στην Αττική, ένα στην Αχαΐα, δύο στην Θεσσαλονίκη, ένα στην Κορινθία και ένα στις πύλες εισόδου της χώρας και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Αυτή η αύξηση στην Κρήτη προήλθε μετά τα κρούσματα θρόμβωσης που προκάλεσαν τα εμβόλια της Astrazeneca, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταγραφεί μια απροθυμία στο νησί για τα εμβόλια, με τους εμβολιασμούς να «πηγαίνουν πίσω».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει