Ενημέρωση με ένα κλικ

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ

Αυτόφωρο για τους συλληφθέντες

Τρεις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη για κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ.

Οι συλλήψεις αφορούν στο τελευταίο κορωνοπάρτι το οποίο διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο.

Οι τρεις νεαροί συνελήφθησαν διότι, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ «παραβίαζαν μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού και διατάρασσαν την κοινή ησυχία, σε υπαίθριο χώρο του ΑΠΘ», ενώ χρησιμοποιούσα «ως πηγή αναπαραγωγής ήχου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πέριξ του οποίου συνωστίζονταν άτομα και δεν τηρούσαν τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού».

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, ταυτοποίησαν τα στοιχεία και συνέλαβαν τρία άτομα ηλικίας 24, 18 και 21 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών σε συνδυασμό με έκτακτα μέτρα προστασίας δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού και παραβίαση μέτρων για την τήρηση της κοινής ησυχίας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 13ης Ιουνίου, σε υπαίθριο χώρο του ΑΠΘ, «οι συλληφθέντες είχαν θέσει σε λειτουργία στερεοφωνικό σύστημα αυτοκινήτου το οποίο είχε εγκατεστημένα ηχεία και ενισχυτή ήχου μεγάλης ισχύος, προσελκύοντας αριθμό ατόμων πέριξ αυτού τα οποία συνωστίζονταν και δεν τηρούσαν τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού».

Οι δράστες εντοπίστηκαν χτες το απόγευμα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και στη συνέχεια συνελήφθησαν.

Στο Αυτόφωρο οι κατηγορούμενοι

 

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι να δικαστούν οι τρεις νεαροί που συνελήφθησαν για διοργάνωση κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ.

Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων που αφορούν τον κορονοϊό και διατάραξη κοινής ησυχίας.

Οι συλληφθέντες έχουν ηλικία 24, 18 και 21 ετών. Ο ένας φέρεται ως διοργανωτής και δύο ως συμμετέχοντες στο πάρτι.

Να σημειωθεί πως οι συλλήψεις αφορούν στο τελευταίο πάρτι το οποίο διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει