Ενημέρωση με ένα κλικ

Euro: “Έκλεψε” το βαθμό η Ουαλία από την Ελβετία

Η Ελβετία ήταν καλύτερη από την Ουαλία και έμοιαζε ικανή για τη νίκη, αλλά η ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας άντεξε το “σφυροκόπημα” με 11 να μένει μέχρι το τέλος. Έτσι μοιράστηκαν τις εντυπώσεις, στο δεύτερο ματς του Α’ ομίλου, που διεξήχθη στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Ο Εμπολό στο 49′ άνοιξε το σκορ για τους, αλλά ο Μουρ στο 73′ έφερε το ματς στα ίσα. Οι Ελβετοί έφτασαν στη νίκη, αλλά το γκολ του Γκαβράνοβιτς στο 85′ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Έτσι μόνη πρώτη στον όμιλο η είναι η Ιταλία με 3 βαθμούς, από έναν Ελβετία και Ουαλία, ενώ χωρίς πόντο είναι η Τουρκία.

Το ματς

Η Ελβετία ήταν η κυρίαρχος του ματς, παίζοντας κόντρα στην αντίπαλο της, που είχε παραταχθεί για να παίξει με μαζική άμυνα και να προσπαθήσει ν’ απειλήσει με αντεπιθέσεις, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Ντάνιελ Τζέιμς και Γκάρεθ Μπέιλ.

Οι Ελβετοί ειδικά στο πρώτο μέρος, είχαν τον πλήρη έλεγχο του ματς, πίεσαν την βρετανική άμυνα, έχασαν ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Το έκαναν με την έναρξη της επανάληψης και τον κορυφαίο της αναμέτρησης, τον Μπρελ Εμπολό. Έπειτα από εκτέλεση του κόρνερ από τα δεξιά, ο φορ της Γκλάντμπαχ πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, χωρίς ιδιαίτερη πίεση κάνοντας το 0-1 στο 49′.

Στη συνέχεια όμως η Ουαλία «αφυπνίστηκε», άφησε τον παθητικό ρόλο, κέρδισε μέτρα και άρχισε να πιέζει την άμυνα της Ελβετίας, ψάχνοντας για το γκολ της ισοφάρισης. Το βρήκε στο 74′ με κεφαλιά του Κίφερ Μουρ.

Οι Ελβετοί πήραν ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων και πολιόρκησαν την εστία των Ουαλών, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες.  Μάλιστα στο 85′ ο Μάριο Γκαβράνοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά τελικά καταχωρείται ως πρώτος παίκτης στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, που το γκολ του ακυρώνεται με τη χρήση του VAR, ως οφσάιντ. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γάλλος Κλεμάν Τουρπέν.

Οι συνθέσεις

Ουαλία (Ρόμπερτ Πέιτζ): Γουόρντ, Ρόμπερτς, Ρόντον, Ντέιβις, Μέρφαμ, Μορέλ, Άλεν, Ράμσεϊ (90’+3’ Αμαπντού), Τζέιμς (75’ Μπρουκς), Μουρ, Μπέιλ.

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Σχερ, Ακάνζι, Εμπαμπού, Τσάκα, Φόιλερ, Ροντρίγκες, Σακίρι (66’ Ζακάρια), Εμπολό, Σεφέροβιτς (84’ Γκαβράνοβιτς).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει