Ενημέρωση με ένα κλικ

Πρόγραμμα ΣΕΓΕ για στήριξη γυναικών επιχειρηματιών κατά την κύηση

Πρόταση για υιοθέτηση και εφαρμογή του καινοτόμου προγράμματος «Stand-ins for MUMpreneurs», που αφορά την υποστήριξη και ισορρόπηση της οικογενειακής ζωής και της επιχειρηματικής ανάπτυξης των γυναικών, κατέθεσε η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών (ΣΕΓΕ), Λίνα Τσαλταμπάση στον διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Σπύρο Πρωτοψάλτη, στη διάρκεια πρόσφατης συνάντησής τους στην Αθήνα.

«Οι γυναίκες επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενες, σύμφωνα με το πλάνο που κατατέθηκε και μπορεί να είναι άμεσο υλοποιήσιμο με την μέριμνα του ΟΑΕΔ και του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, θα λαμβάνουν έμπρακτη υποστήριξη σε όλη τη διάρκεια της πορείας τους στο επιχειρείν, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου εγκυμοσύνης και λοχείας καθώς προβλέπεται σχέδιο αντικατάστασης τους στον εργασιακό χώρο, για το συγκεκριμένο διάστημα, από πλήρως καταρτισμένους ανέργους», αναφέρει -μεταξύ άλλων- η κ. Τσαλταμπάση.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα παρέχεται ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την απόκτηση δεξιοτήτων διαχείρισης (micromanagement) σε άνεργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, με έμφαση τις γυναίκες. Η υλοποίηση του θα περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική κατάρτισή, σε συνδυασμό με εφαρμογή πρακτικής «job shadowing», μέσω της οποίας ο/η υποψήφιος/-α, θα λάβει μια πιο στοχευμένη ενημέρωση και εκπαίδευση επάνω στα καθήκοντα που θα κληθεί να αναλάβει.

Επιπλέον, μέσω του «job shadowing», ο/η υποψήφιος/-α θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει καλύτερα τόσο την επιχείρηση όσο και την ίδια την επιχειρηματία που θα αντικαταστήσει, για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος και το όφελος αμφότερων. Παράλληλα, μια σειρά άλλων υποστηρικτικών υπηρεσιών θα δίνεται στη νέα μητέρα για να μπορεί να ανταπεξέλθει στο διπλό ρόλο, αυτόν της γονέα και της επιχειρηματία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει